Kvarstående datumen för Grand Prix 2020

För oss som älskar Formel 1 finns det få höjdpunkter som toppar Grand Prix, den internationella tävlingen som äger rum i flera olika länder. Det är inte långt kvar på året men nog finns det fortfarande ett gäng lopp kvar där allting ställs på sin spets. Låt oss därför ladda upp inför kvarstående Grand Prix-tävlingar 2020. 

När det kommer till Formel 1 växer sig intresset i Sverige större för varje år, med allt bättre bevakning av sporten i form av media och sändningar. Det märks också att de spelbolag som bedriver verksamhet på svensk mark uppmärksammar många lopp. För den som vill spela på Odds formel 1 finns det därmed allt fler event att engagera sig i. Givetvis tillhör den kommande Grand Prix-loppen 2020 dem.

Turkiets Grand Prix

Först ut av de kvarstående loppen är det som äger rum i Turkiet på Istanbul Park den 15:e november. Loppet är det fjortonde i den pågående Formel 1-säsongen och kommer att köras över 58 varv. Starttiden är klockan 12:10, svensk tid. Senaste gången Grand Prix hölls där var 2011 när den tyske föraren Sebastian Vettel vann med sin Red Bull-Renault.

Bahrains Grand Prix

Två veckor senare är det dags för nästa vända, närmare bestämt den 29:e november, då i Bahrain som består av 33 öar. Det blir första gången i landets historia som tävlingen hålls här. Racet kickar igång klockan 16:10 och består av 57 varv. Risken finns att det blir ruskigt varmt för förarna som förväntas köra i närmare 30 grader. All ära till den kan hålla uppe koncentrationen…

Sakhir Grand Prix

En vecka senare, den 6:e december, rullar tävlingen vidare till det mäktiga ökenområdet Sakhir, som ligger i Bahrain. Här ökar intensiteten när förarna tar sig an turneringens kortaste bana hittills – med hela 87 varv där varje är drygt 3,5 kilometer långt. Här gäller det att anpassa sig, och detta illa kvickt.

Abu Dhabis Grand Prix

På tal om att justera sig: när det är dags för årets sista Grand Prix i Abu Dhabi den 13:e december kommer förarna att behöva köra i motsols, vilket är helt unikt för loppet. På denna drygt fem kilometer långa bana kommer bilarna upp i hastigheter upp till 320 kilometer i timmen. Nog kommer det att bli en spektakulär avslutning på den långa Formel 1-säsongen.

Det är snart att bänka sig framför de fyra sista loppen av den internationella turneringen och detta gör vi som bekant bäst på Kanal 10, Viasat och Viaplay.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *