Arvidsson överlägsen i Standard

27 september, 2021

Inte oväntat blev det 19-årige Isak Arvidsson som segrade i nya klassen Standard.

Redskapet en Volvo 940 och Victor Svensson i högerstolen. Full pott i tre av deltävlingarna, ofta med stora tidsdifferenser. Göhlins Skilling 500 vann Isak och Victor med 5.28,2 till tvåorna, hemmaåkarna Johannes Josefsson/Oscar Karlsson. Isak tävlar för Gullabo RC och Victor för Ryds MK. Tyvärr tog det ett tag innan det blev fart med anmälningarna till standardklassen.

Till slut hade i alla fall SM-listan tretton ekipage där Isak och Victor stannade på 100 poäng.

Silver till Patrik Tallåker och Emilia Sjöberg, Skillingaryds MK, de enda som kunde utmana om guldet. Men de slutade trea i finalen och fick därmed ihop totalt 60 poäng. ”Holmarna”, Johan och Christer Holm stannade på 45 poäng, vilket räckte till brons. I Göhlins Skilling 500 var Isak/Victor snabbast på samtliga sträckor, utom SS2 där alla fick konstruerad tid.

Volvo 940 har onekligen varit den dominerande modellen, men i Skillingaryd sprängde sig en Golf in på pallen, då Johannes Josefsson knep andraplatsen. Tyvärr var det den enda tävling hemmaåkarna körde i SM, så någon medalj blev det naturligtvis inte. Isak/Victor var naturligtvis överlägsna även i JSM, där endast fyra förare deltog.

Resultat Standard
1 Isak Arvidsson/Victor Svensson, Gullabo RC/Ryds MK, 1.09.14,9
2 Johannes Josefsson/Oscar Karlsson, Skillingaryds MK/Skillingaryds MK, 1.14.43,1
3 Patrik Tallåker/Emilia Sjöberg, Skillingaryds MK/Skillingaryds MK, 1.16.07,8

SM Standard
1 Isak Arvidsson/Victor Svensson, Gullabo RC/Ryds MK, 100 poäng
2 Patrik Tallåker/Emilia Sjöberg, Skillingaryds MK/Skillingaryds MK, 60
3 Johan Holm/Christer Holm, SMK Trollhättan/SMK Trollhättan, 45

Bildtext: Isak Arvidsson och Victor Svensson blev historiska genom att säkra SM-guldet i nya klassen Standard. I Skillingaryd vann de klassen med över fem minuters marginal till tvåan Johannes Josefsson/Oscar Karlsson. Silvermedalj blev det till finaltreorna Patrik Tallåker/Emilia Sjöberg. Foto: Pia Nilsson