Dennis Rådström och Johan Johansson tar tredjeplats i tuff-SM premiär i Kil

15 augusti, 2021

Årets SM-premiär hade mönstrat det starkaste startfältet i SM sedan 80-talet, med tidigare världsmästare och fabriksförare som Pontus Tidemand och PG Andersson i klassen.

Dennis Rådström från Torsby och kartläsaren Johan Johansson från Valdemarsvik kom till Kil väl förberedda inför sin debut i nya bilen, med målet att köra sitt eget race och öka farten allt efter som. Bara efter några sträckor började topptiderna i klassen komma, och på den avslutande sträckan powerstage, där bonuspoäng i mästerskapet delades ut, var dom näst snabbast. Bara 0,1 sekunder efter PG Andersson som vann tävlingen.

För Rådström Motorsport blev SM-starten en succé där dom redan från start var med och utmanade sina mer erfarna konkurrenter och tog en stark tredjeplats i den 22 bilar stora klassen, bakom segrande PG Andersson och tvåan Pontus Tidemand. Vilket också innebar en helt Värmländsk pall i klassen.

– Att vara en tiondel efter PG Andersson på vår första powerstage är helt magiskt, säger Dennis. Detta har vart så häftigt, och ett stort tack alla som gör detta möjligt. Nu kör vi!

Med en andraplats på powerstage fick Dennis och Johan fyra bonuspoäng i mästerskapet, vilket gör att de efter premiären ligger tvåa i SM på 19 poäng med 11 poäng upp till ledande PG Andersson och Anders Fredriksson.

Nästa deltävling i Rally-SM körs i Älmhult den 27-28 augusti.