3 snabba till Sebastian Johansson

Nästa man ut i vår lilla miniserie 3 snabba till är 21-årige Sebastian Johansson,
Gotlands MF Bil i JSM för JR Motorsport i en Ford Fiesta.

Läs mer: 3 snabba till Sebastian Johansson

JSM-rabatt i Hässleholm och delad prispott från Öhlins

ohlinsHässleholms MK sänker tävlingsavgiften för juniorerna i AM Snapphanerally med 2000 kronor. Samtidigt har beslut tagits att dela Öhlins prispott på 70 000 kronor i två på vardera 35 000 kronor.

Det var en enig organisationskommitté som tog beslutet på senaste mötet att ge juniorerna en rabatt på 2000 kronor. Ordinarie anmälningsavgift är på 6500 kronor och tävlingen innehåller nio specielasträckor på så mycket som elva mil sammanlagt.

– Vi vill gärna hjälpa våra juniorer ”på vägen upp”, och detta är ett sätt för oss att göra det på, säger tävlingsledaren C G Wilke.

Vid femton startande juniorer är det en satsning på 30 000 kronor.

– Mer än så är svårt att bära ekonomiskt för klubben, säger tävlingsledaren C G Wilke.

Beslut har också tagits angående Öhlins prispott till Juniorerna. Samarbetspartnern som stöttar JSM delar prispotten på 70 000 kronor i två lika stora delar, där en del utbetalas till det juniorekipage som vinner den trimmade bilklassen och den andra till segrarna i den otrimmade klassen. 35 000 kronor vardera således.

– Det är en jättetight klass och väldigt roligt att Öhlins går in och hjälper till ytterligare att hålla tempot uppe, säger Sebastian Johansson som leder den otrimmade delen efter premiären i Östersund Winter Rally.

Adielsson kör Premiären av Brittiska Mästerskapet

Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

 
 

Årets första rallystart i Brittisk Mästerskapet för Mattias Adielsson

 

Efter en strålande insats i Rally Sweden är det nu dags för rallytalangen Mattias Adielsson från Göteborg och kartläsaren Patrik Barth från Lysvik för årets första start i det Brittiska Mästerskapet.

Brittiska Mästerskapen startar med en tävling i Wales lördagen den 5 april. Rally North Wales avgörs under en dag med sju specialsträckor som tillsammans mäter ca 12 mil. Tävlingen kommer att köras på klassiska rallyvägar som förr i tiden var med i RAC-rallyt och även i höstens final av Rally-VM kommer delar av banan att vara med.

- Skall bli grymt roligt äventyr och vi har tagit ytterligare ett steg mot att ta oss ut i Europa på allvar. Det här kommer att bli en tuff utmaning och jag lärde mig mycket under Rally Sweden som jag kan ha nytta av nu. Det är viktigt att ta bilen i mål och samla så mycket erfarenhet som möjligt, säger Mattias Adielsson.

Tidsplan lördag 5 april (lokal tid):

07.00 Första bil startar tävlingen

13.00 Första bil till middagsservicen

16.45 Första bil över målrampen

Följ oss:

Web: www.adielssonmotorsport.com
Facebook: http://www.facebook.com/Adielssonmotorsport
Twitter: @mattiasadiels
Instagram: @adielssonmotorsport

Kontakt:   

Förare: Mattias Adielsson +46-73-339 25 62
Kartläsare: Patrik Barth +46-73-827 27 04
Pressansvarig: Urban Andersson +46-70-458 66 75

Fakta :

Förare: Mattias Adielsson

Ålder: 22 år
Bor: Göteborg
Klubb: Göteborgs MF
Rallybil: Peugeot 208 R2
Meriter:  
2013 SM-Guld otrimmat 2WD
2013 SM-Silver JSM
2014 SM-Guld Vintersprint

Kartläsare: Patrik Barth

Ålder: 22 år
Bor: Lysvik
Klubb: MK Ratten

Källa: Pressrelease

Andraplats för Bergkvist/Lundmark i första Opeltävlingen

 

Det blev en lyckad start i tyska Opel Adam Cup för Emil Bergkvist och Sofie Lundmark. Emil och Sofie kom tvåa i tävlingen, 7 sekunder efter belgaren Yannick Neuville, lillebror till den mer kände Thierry Neuville.

Tävlingen bestod av sex sträckor av totalt 60 km specialsträcka på asfaltunderlag. Tre sträckor kördes två gånger, varpå Emil och Sofie fick chansen att jämföra sina tider mellan första och andra varvet.
- Vi plockade några sekunder till andra varvet och det började gå bättre och bättre, förklarar Emil.

Det var dock inte en helt bekymmersfri tävling för Emil och Sofie, med en sträcka kvar innan serviceuppehållet började bilen koka.
- Vi fick stanna flera gånger och fylla i vatten i kylaren, säger Emil.
Felet gick dock att åtgärda inne på service och duon kunde fortsätta köra tävlingen.

Helgens tävling utgjorde första testet med Opeln. Hela Opel Adam Cup drar igång sista helgen i april i Hessen som är först ut av åtta deltävlingar. Innan dess körs ytterligare två test i Tyskland för att få så många testmil som möjligt innan serien drar igång. Under fredagen anordnade Opel ett pressevent där bilarna lämnades över från fabriken till ägarna.

- Det var en häftig känsla att hämta ut en helt ny bil. Det känns bra inför säsongen, nu har vi fått testa på materialet och det ska bli en kul erfarenhet att köra asfalt, avslutar Emil. 

Pressrelease

3 snabba till Victor Henriksson

Victor HenrikssonI vår lilla serie "3 snabba till" är turen kommen till Victor Henriksson, MK Speed, som kör en Toyota Corolla i Trimmat 2WD.

Läs mer: 3 snabba till Victor Henriksson

Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.