Två nygamla till Hässleholm

AM Snapphanerallyt närmar sig med stormsteg och i skrivande stund är 52 ekipage anmälda. Två "nygamla" namn som återkommer är Martin Berglund, SMK Gävle, och Patrik Johansson, Wäxjö MS.

Läs mer: Två nygamla till Hässleholm

Tre snabba till Markus Theorin

Theorin MarkusTre snabba till Markus Theorin, Skillingaryds MK, som chockade alla med att dyka upp i en Citroën C2 R2 MAX i Slottssprinten, istället för sin vanliga Corsa.

Läs mer: Tre snabba till Markus Theorin

Axelsson & Andersson mästare i Borås

Rally-SM ledaren i trimmat 4 wd Jerker Axelsson vann under söndagen Sprint-SM tävlingen i Borås. Hans första Sm-guld i rally.

-Jag är för gamal för att ha nerver sa han efter första finalåket. Men trots brist på nerver så erkände Axelsson sen att väntan inför finalracet var lite nervöst. Två jämna snabba tider avgjorde och guldet gick till Subaruföraren från Trollhättan. 2 x Grahn på pallen följde efter Jerker. Joachim Grahn från Simrishamns Mk var närmast efter Axelsson i mål 1,6 sekunder efter och trea Fredrik Grahn från SMK Linde 5,1 sekunder efter Jerker.

Asfaltskungen Mats Andersson upprepade sitt SM-guld från ifjol i klassen 2 wd. Med en segermarginal på 1,4 sekunder var han ohotad svensk mästare även 2015. Tvåa blev SM bekante Leif Peterson från Göteborg endast en tiondel före Jögen Johansson i en BMW.

Följ motorsporten under SM-veckan

Nu vill Walfridsson köra sig till ett SM-guld
Backe inleder bilsportens deltagande i SM-veckan i Borås när det under tisdagen körs med både rallycrossbilar och crosskarts i Himlabacken i utkanten av staden. En av förarna som kommer till start i den tyngsta crosskartklassen är Miriam Walfridsson. Miriam tog stegen in som förare i crosskarten så sent som i år, men hon har mångårig erfarenhet som kartläsare inom rally på högsta nivå. Och målet med SM-tävlingen på tisdag är klart.
- Ambitionen är att stå överst på pallen även om jag är ödmjuk inför uppgiften då det är många bra med, men målet är att vara bäst, säger Miriam Walfridsson.

Normalt körs crosskart i heat med flera ekipage på banan, men i backtävling är föraren ensam under hela sträckan. Precis som i rally och det är något som kan gynna Walfridsson som under flera år som kartläsare skrivit och läst mängder med noter.
- Ja, helt ärligt så gör jag mentala noter. Jag har kört en backtävling tidigare med crosskarten och då gjorde jag det också, avslutar Walfridsson.

SM-veckan som skapats av Riksidrottsförbundet och SVT tillsammans för att lyfta fram idrotter som inte alltid får mest rampljus i den vardagliga idrottslunken slår i år nytt rekord. Nästan 7000 aktiva idrottare kommer vara på plats. Och på söndagen körs den andra bilsportgrenen, rallysprint. Till start kommer hemmaföraren Kristian Johansson, men kanske inte i den rätta bilen.
- Nja. Jag körde sönder en drivaxel i veckan på min Skoda som är min asfaltsbil. Så nu hänger det på om jag får hem grejerna, annars blir det körning med den vanliga rallybilen, säger Johansson vid SM-veckans inledande presskonferens.
Rallysprinten körs sista dagen av SM-veckan som börjat idag måndag med regn. Men blött underlag på söndagen är inget som Kristian Johansson har något emot.
- Jag är mer en grusåkare så jag tror jag har en fördel av regn och blött underlag. Det skulle passa mig bättre, säger Johansson som även han målet att vara snabbast.
- Jag siktar alltid på en seger, men jag skulle vara riktigt nöjd om jag tar en medalj, men det kommer bli riktigt jämnt, avslutar Kristian Johansson.

Båda tävlingarna sänds av SVT som producerar över 60 timmar sport från SM-veckan.

Mer information om SM-veckan finns här. http://www.rf.se/Arbetsrum/SM-veckansommar/

SVT:s sändningstider hittar du här. http://www.svt.se/sport/sm-veckan/alla-sandningstider-under-sm-veckan

Startlista till Back-SM billar finns här. http://datapolen.se/anmalan/inbjudan/himlasprinten%202014%20STARTLISTA_Bilar.pdf


Startlista till Back-SM crosskart finns här.
http://datapolen.se/anmalan/inbjudan/himlasprinten%202014%20STARTLISTA_crosskart.pdf
Startlista till Rallysprinten finns här.
http://www.sbf.se/pdf/j/startlis1.pdf

Svettig avslutning för Jerker


DSC 0503Efter fem raka sträcksegrar såg Jerker Axelsson ut som säkerheten själv i Kolsvarundan. Då började servon krångla, och det blev en svettig avslutning för Trollhätte-föraren.

Läs mer: Svettig avslutning för Jerker

Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.