Rally-SM mot nya mål

Rally-SM.. Mot nya mål.

 

Som vi kunde höra i veckobloggen i SBF:s egen TV-kanal  SBF-Play så tar SBF själva över driften av Rally-SM 2015.

SBF har för avsikt att gemensamt med övriga sportgrenar driva mästerskapen, detta för att få en helhet, men också för att höja den gemensamma statusen på våra mästerskap.

För arrangemangen och för alla tävlande kommer ingen märkbar förändring ske under 2015.

Vi ser fram emot ett mästerskap under kommande år med samma spänning och med samma goda anda som Rally-SM 2014 Utskottet stannar likt 2014 vid rodret och med stöd av kansli och förbundsstyrelse ser vi fram emot hårda fighter på vägarna runt om i vårt land.

 

Vi vill samtidigt passa på att tacka Micke Lindh för 2014 och för allt engagemang han lagt ner under året och önskar honom lycka till med kommande uppdrag.

 

Kalender 2015

Det har spekulerats en del om SM kalendern den senaste tiden. Från ursprungsplaneringen fick vi ändra premiären pga av att Svenska VM rallyt fick flytta en vecka tidigare. Det är nu också klart att SSR har Karlskrona som huvudort vilket ska bli spännande. Askersund kör endagarstävling men med någon aktivitet på fredagskvällen i form av invigningcermoni/start med möjligtvis en shakedown eller publiksträcka. Mer info om detta kommer under våren.

Kalendern ser alltså ut som följer.

Sandviken: 6-7 Februari

Östersund: 27-28 Februari

SSR: 15-16 Maj

Askersund: 22 Augusti

Linköping: 4-5 September

Uppsala: 2-3 Oktober

 

Arrangörerna för 2015 ska träffas i början av November

 

/Mikael Lindh

Blickar mot 2015

Då är Rally-SM 2014 i mål. Fem mycket bra tävlingar som varit krävande, uppskattade, roliga och utslagsgivande för de aktiva. Vi har korat våra mästare i SM-klasserna.

För mig har 2014 varit ett bra läroår i sitsen som koordinator. 2015 knackar på dörren och det är mycket som ska göras. Några förändringar kommer att ske och vi ser det långsiktigt. Juniorerna kommer fortsatt vara i fokus och vi kommer att se en rad nyheter under kommande säsong som på lång sikt kommer stärka Rally-SM i framtiden.

Väl mött nästa år

MvH Mikael Lindh

Rallyutskottet ber om ursäkt

Självklart skulle samtliga medaljörer i de fem SM-klasserna ha fått ta emot publikens hyllningar med medalj om halsen under gårdagens bankett. Rallyutskottet ber om ursäkt för att det inte blev så.

Läs mer: Rallyutskottet ber om ursäkt

Åhlin segrade i Rally Uppsala

Hur mycket folk som allra helst utefter sträckorna som fick njuta av både fint väder och härlig bilåkning i Rally Uppsala. Spännande var det in i det sista i klasserna.
Totalt vann Fredrik Åhlin och Morten Abrahamsen efter en imponerande uppvisning. Marginalen till Mats Thorszelius/Sofie Lundmark stannade på 51,1 sekunder.

Läs mer: Åhlin segrade i Rally Uppsala

Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.