Kalender 2015

Det har spekulerats en del om SM kalendern den senaste tiden. Från ursprungsplaneringen fick vi ändra premiären pga av att Svenska VM rallyt fick flytta en vecka tidigare. Det är nu också klart att SSR har Karlskrona som huvudort vilket ska bli spännande. Askersund kör endagarstävling men med någon aktivitet på fredagskvällen i form av invigningcermoni/start med möjligtvis en shakedown eller publiksträcka. Mer info om detta kommer under våren.

Kalendern ser alltså ut som följer.

Sandviken: 6-7 Februari

Östersund: 27-28 Februari

SSR: 15-16 Maj

Askersund: 22 Augusti

Linköping: 4-5 September

Uppsala: 2-3 Oktober

 

Arrangörerna för 2015 ska träffas i början av November

 

/Mikael Lindh

Blickar mot 2015

Då är Rally-SM 2014 i mål. Fem mycket bra tävlingar som varit krävande, uppskattade, roliga och utslagsgivande för de aktiva. Vi har korat våra mästare i SM-klasserna.

För mig har 2014 varit ett bra läroår i sitsen som koordinator. 2015 knackar på dörren och det är mycket som ska göras. Några förändringar kommer att ske och vi ser det långsiktigt. Juniorerna kommer fortsatt vara i fokus och vi kommer att se en rad nyheter under kommande säsong som på lång sikt kommer stärka Rally-SM i framtiden.

Väl mött nästa år

MvH Mikael Lindh

Rallyutskottet ber om ursäkt

Självklart skulle samtliga medaljörer i de fem SM-klasserna ha fått ta emot publikens hyllningar med medalj om halsen under gårdagens bankett. Rallyutskottet ber om ursäkt för att det inte blev så.

Läs mer: Rallyutskottet ber om ursäkt

Åhlin segrade i Rally Uppsala

Hur mycket folk som allra helst utefter sträckorna som fick njuta av både fint väder och härlig bilåkning i Rally Uppsala. Spännande var det in i det sista i klasserna.
Totalt vann Fredrik Åhlin och Morten Abrahamsen efter en imponerande uppvisning. Marginalen till Mats Thorszelius/Sofie Lundmark stannade på 51,1 sekunder.

Läs mer: Åhlin segrade i Rally Uppsala

Sverige mot Norge 2015

Efter ett antal möten över gränserna så har Henning Isdal som driver det Norska produktionsbolaget TV-media och Mikael Lindh som i år är koordinator för Rally-SM kommit fram till att starta en så kallad Landskamp i rally.

- Det hela är ganska enkelt, säger Mikael Lindh och fortsätter. Vi måste på lång sikt sammarbeta och detta är ett första steg.

Två Klasser

En fyrhjulsdriven klass och en tvåhjulsdriven där vi följer de internationella klasserna R2 och WRC2. 10 förare från varje land som kör två deltävlingar, en i varje land.

East Sweden Rally och Rally Hedemarken är de inplanerade tävlingarna i dagsläget. De kommer fastställas inom snar framtid.

 

Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.