Två lag anmälda

Två lag är anmälda – så här långt – till det nyinstiftade teammästerskapet i Rally. Anmälningstiden går ut på söndag, så än finns det möjlighet att nominera de tre förare som ska ingå i laget och skicka in alla uppgifter.

Teammästerskapet är något helt nytt. Det presenterades i samband med SM-finalen i Katrineholm och mottogs mycket positivt. Efter att reglerna kom ut i mellandagarna har två team anmält sig: Rally For Fun och Yokohama Motorsport Sweden.

- Vi har minst ett till på gång, och hoppas på ännu fler, säger Mats Jägerhult i SM-gruppen.

2012 års Rally-SM inleds den 27-28 januari med Rally Uppsala. 88 förare har anmält sig i skrivande stund, och anmälningstiden går ut på söndag den 15 januari 24.00.

- Vi har ingen snö nu, men enligt SMHI:s prognos för de närmaste tio dagarna ska det komma många decimeter och kylan ska hålla i sig. Så vi jobbar för att genomföra tävlingen, säger Åke Lavén, biträdande banchef.

- Definitivt besked tar vi i veckan som kommer.

Ett av de två team som anmält sig är Rally Four Fun. Bakom det namnet döljer sig Johan Rudengren, Eskilstuna MK. Han ska köra sin Evo X:a i Trimmat 4WD, med co-driver Christer Johansson, Flens MS.

- Vi ser teammästerskapet som en stor möjlighet att öka exponeringen mot sponsorer och få gemensamma aktiviteter. Vårt beslut har redan varit lyckosamt, för det är positivt bemött av sponsorerna, säger Johan.

Man behöver inte, men en möjlighet/rättighet team inom mästerskapet har, är att de tre nominerade förarna står intill varandra på serviceplatsen.

- Vi ska stå ihop och ha gemensam catering,. Därmed utvecklar vi också mekanikerna som får sköta flera bilar, fortsätter Johan.

- En annan fördel är att någon bil i teamet bör komma i mål. Sedan kommer vi nog att byta förare under året, och bjuda in andra. Också det med tanke på sponsorerna.

Den som önskar vara med i teammästerskapet ska nominera tre förare. Anmälan skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. (senast söndag 24.00 för premiärtävlingen).

Den som önskar läsa mer hittar kompletta regler för teammästerskapet på www.sbf.se och den nya SM-sajten www.rallysm.se

johan rudengren
Foto: Urban Andersson


Artikeln är hämtad från SBF.

Dela det här!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.