Axelsson och Rudengren blir talespersoner för de aktiva

Rally SM-gruppen har knutit till sig två erfarna namn. Co-drivern Emil Axelsson och föraren Johan Rudengren ska till Rally-SM organisationen ge sin och de aktivas syn på hur mästerskapet kan förbättras.

– Jag känner mig tillfreds med uppgiften, det ska bli skoj. Jag har många tankar om hur man skulle kunna göra mästerskapet bättre. Jag tror också att jag har en rimligt objektiv bild av vad förarna i SM tycker, säger Johan Rudengren.

Att organisationen runt Rally SM tar råd från aktiva har gjorts tidigare och nu fortsätter man på samma väg då de aktivas röst är ovärderlig i arbetet med att forma ett starkt mästerskap. Axelsson och Rudengren har olika erfarenheter som aktiva och kan därför tillföra organisationen olika kunskaper.

– Mina idéer är ur ett affärsmässigt perspektiv inte utifrån en klass eller en enskild förares perspektiv. Om vi skapar ett mästerskap som är bra för publik, media och sponsorer blir det också ett bra mästerskap för de aktiva, säger Johan Rudengren.

Emil Axelsson har många års erfarenhet från tävlande på VM-nivå och kan därför bidra med kunskap om tävlingsstruktur och regelverk men han har även ett stort kontaktnät.

– Jag har ett internationellt perspektiv men jag kan också bidra med bra kontakter med åkarna. Jag är även van att arbeta ur de tävlandes synpunkt när det gäller att få till marknadsmässiga krafter, säger Axelsson.

Emil Axelsson och Johan Rudengren kommer att fungera som ett bollplank för SM-gruppen och inte som en aktivt arbetande kraft ute på tävlingarna.

– Jag kommer finnas där som ett språkrör och en länk till de aktiva, säger Axelsson. Att ta in synpunkter från de tävlande är en självklarhet för organisationen runt SM.

– Det känns mycket bra att vi kunde få med de här erfarna aktiva, och som jag uppfattar det två personer som de flesta tycker är sakliga och pålitliga. Tanken är ju att vi ska lyfta mästerskapet och jobba långsiktigt för att skapa bra förutsättningar för de aktiva. Då måste vi även ta med deras synpunkter, säger Olof Kånge från organisationskommittén.

emil johan

Emil Axelsson (t v) och Johan Rudengren.

Dela det här!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.