Guldjakten startar i Uppsala på fredag

Imorgon startar 2012-års jakt på Rally SM-guldet. Under två dagar kommer den svenska rallyeliten tampas på uppländska vägar när Rally Uppsala avgörs. Redan på fredagskvällen får publiken en unik chans att se förarnas talanger på Gränby sportfält i Uppsala.

Organisationen runt Rally Uppsala har arbetar hårt för att få till en så bra tävling som möjligt och tillslut satte Kung Bore sina tänder i Uppland . Tävlingsledningen har dock beslutat sig för att stryka första specialsträckan, annars genomförs tävlingen precis som planerat.

- Vi har inte behövt korta tävlingen mer än så, det har snöat mycket och vi har en bra isbotten under snön på sträckorna så det blir ett riktigt vinterrally. Jag känner mig jättetrygg, säger Anders Norstedt, tävlingsledare samt organisationskommitténs ordförande.

Tävlingens hjärta är centrala Vaksala torg där start och mål samt förarpresentation kommer att äga rum. Här kommer man även kunna bekanta sig med flera sponsorer under de båda tävlingsdagarna. Serviceplatsen vid Gränby Centrum är ett annat självklart besöksmål under tävlingen. På närliggande Gränby sportfält körs även rallyts första sträcka på fredagskvällen.

Till tävlingen i Uppsala kommer stora delar av den svenska rallyeliten. Intressanta namn ur ett lokalt perspektiv är Mats Thorszelius och Dick Wicksell. Två förare som inte tävlar på SM-nivå de senaste åren. Thorszelius startar precis som tidigare i klassen otrimmat 4WD, men nu i en Subaru.

- Det känns jätteroligt när det är här hemma, annars hade jag nog inte startat i SM. Vi kör de två första deltävlingarna sedan får vi se, säger Thorszelius.

Är bara resultaten tillräckligt bra kan det mycket väl bli en hel säsong för honom.

Regerande Svenska Mästaren i otrimmat 4WD, 21-åriga Pontus Tidemand får nu hårdare motstånd än under förra året. Efter en förändring i klassindelningen kör nu Super2000-bilarna tillsammans med WRC-bilarna. Redan i fjol slogs Pontus om totalvinsterna så nu återstår det att se om hans Skoda Fabia S2000 räcker hela vägen till vinst i värstingklassen.

Rallyt kan med fördel följas på rallyradion P4 Uppland 102,5 MHz på fredag mellan 16.00 och 20.00 och på lördag mellan 12.00 och 16.00. Ett perfekt sätt att hålla sig uppdaterad för både de som följer atävlingen i skogen och där hemma.

start uppsala

Dela det här!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.