Pontus Tidemand snabbast på Gränbyfältet

Rally Uppsala inleddes under fredagskvällen med en 1200 meter lång specialsträcka på Gränbyfältet. Den månghövdade publiken fick se hårt laddande Pontus Tidemand gå upp i totalledning efter sträckan. I morgon väntar sex tuffa sträckor, av det längre slaget.
Den korta specialsträckan på Gränbyfältet lockade mycket publik som bjöds på kyla och rallypropaganda. Sträckans längd gjorde differenserna små men med 0,2 sekunders marginal var Pontus Tidemand snabbare än Jimmy Joge.

Tredje snabbast på den inledande sträckan var Tobias Johansson och fyra Mats Jonsson. Jonsson var en sekund efter Tidemand. Det säger en del om differenserna.

Tidemand som själv trodde de skulle bli svårt att hänga med de snabbaste på lördagens sträckor gick ut hårt

– Topphastigheten i min S2000 Skoda är inte den bästa och vägarna är lite för snabba här, men underlaget ser bra ut så vi ska givetvis försöka vinna, säger Pontus Tidemand.Mäster  Mats Jonsson var som brukligt lugn innan start. Han tyckte underlaget på sträckorna såg bra ut men med tanke på bristen av snövallar fick körningen justeras lite.

– Nu blir väl körningen lite mer som på grus, när det är riktig vinter provar man ju lite och utnyttjar vallarna. Men det kommer nog gå bra ändå, säger Jonsson. Lördagen inleds med två långsträckor som säkert kommer skörda sina offer. SS3 och SS4 betyder över 46 kilometer specialsträcka. Det kommer kräva mycket av förare, co-drivers samt av däcken. Även SS8, tävlingens sista är lång, 19,4 kilometer.

Tideman SS2

Pontus Tidemand ute på SS2. Foto: Urban Andersson

Dela det här!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.