Lugn resa mot segern för Jonas Olsson

I klassen Otrimmat 2WD tog febersjuke skåningen Jonas Olsson karriärens första klasseger i SM-sammanhang när Rally Uppsala avgjordes i helgen. Men omständigheterna gjorde honom något reserverad trots seger.

Anledningen till att Jonas Olsson nästan såg ut att skämmas över segern var det stora manfallet i klassen. Endast tre bilar nådde målrampen i Uppsala och dessutom var antalet anmälda långt ifrån rekordstort.
– Det var inte så mycket motstånd, säger Jonas Olsson i väntan på att få rulla över målrampen.
Visst, de var bara tre kvar vid målet men rally går ju ut på att ta sig hela vägen så vinsten kan ingen ta ifrån honom.
– Jo, det är ju lite kul att som skåning vinna på snö och is. Det var lite lurigt att det inte fanns några snövallar så alla hade genat som fasen. Det var bara att följa spåren och hoppas på det bästa, man skär lätt sönder däcken, men vi klarade oss, säger Jonas Olsson.
När Olsson kommer till Sandviken gör han det som SM-ledare. En ny upplevelse för honom.

I Trimmat2WD var det bröderna Söderqvist som dominerade. Tobias bakom ratten förde den orangea Toyota Corollan till seger men inte utan problem.
– Femmans växel pajade så jag satt på nålar på vägen hit till mål, sa Tobias Söderqvist på rampen.
Huvudmotståndaren om segern var på förhand Leif Peterson, som dock försvann från tätstriden med tekniska problem redan på SS3.
Tvåa bakom Söderqvist blev Johan Holmberg som fick upp farten för sent för att utmana om segern, de avslutande tre sträckorna visade att farten finns där och räkna med att Holmberg kommer laddad till Sandviken.

För resultat och SM-ställning titta på fliken resultat.

Jonas O_Ramp_webb

Foto: Urban Andersson


Dela det här!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.