Mats Thorszelius vann Otrimmat 4WD inför glad hemmapublik

Det var många, inte bara hemmapubliken, som gladdes åt att Mats Thorszelius var tillbaka i Rally-SM efter några års frånvaro. En frånvaro som inte märktes av det minsta under Rally Uppsala.

När Uppsala stod som arrangör för en deltävling i Rally-SM kunde Mats Thorszelius inte låta bli att anmäla sig. Motivationen fanns där och han lyckades även plocka fram farten när det var dags för start. Målsättningen före start var klar.
– Jag åker dit för att vinna, så är det.
Hög fart behöver man för att kunna vinna Otrimmat 4WD som är något av ett getingbo med flera kompetenta förare. Precis som i övriga klasser var det många som fick problem under tävlingen. Jimmy Joge, Martin Berglund och Joakim Nyman var några förhandsfavoriter som drabbades. Detta öppnade för Thorszelius som relativt lugnt kunde ta bilen i mål. Kristian Johansson blev tvåa i klassen efter en tung inledning av tävlingen.
– Ja, det gick tungt i morse, både Nyman och Patrik var snabbare men jag hittade farten och de sista två sträckorna kändes kanon. Jag är jättenöjd för jag har som vana att inleda säsongen med en plump, säger Kristian Johansson.
Tredjeplatsen tog nämnda Patrik Johansson som också var nöjd med placeringen då dagen kantats av problem.
– Det började inte alls bra, motorn gick på tre cylindrar ett tag men vi lyckades lösa det, berättar Patrik.
Trots segern i Rally Uppsala för Mats Thorszelius vill han inte i nuläget lova att det blir en fortsättning i SM efter vintertävlingarna.
– Sandviken blir det, sedan får vi se hur det utvecklar sig, säger han.
Skulle det gå bra i Vinterpokalen i Sandviken kan nog saker och ting se annorlunda ut gissar vi.

Thorszelius webb

Mats Thorszelius på väg mot klassvinsten i Rally Uppsala.

Foto: Urban Andersson

Dela det här!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.