SM-förare klara för Rally Sweden

Ingen rallyintresserad människa har väl kunnat missa att det i helgen körs en VM-deltävling i rally i Sverige. Tävlingen lockar inte bara utländska storstjärnor till Värmland utan även några SM-förare.

Totalvinnaren i Rally Uppsala, Pontus Tidemand är en av SM-förarna som är redo för start i Rally Sweden. Reccen är nu avklarad och på torsdagskvällen startar tävlingen på Färjestadstravet i Karlstad.

– Det är en konstig känsla att äntligen få köra en VM-deltävling, man har ju sett fram emot detta så mycket och förberett sig. Jag är riktigt förväntansfull nu, säger Pontus Tidemand i ett pressmeddelande..

Han kommer till Rally Sweden för att se och lära men samtidigt är han hungrig på att visa vad han kan.

– Målet är att ta sig runt hela rallyt och bygga erfarenhet för framtiden, det är ju ett långt rally så allt kan hända. Men jag måste erkänna att en pallplacering i SWRC skulle sitta riktigt fint, säger Tidemand.

Efter SM-tävlingen i Uppsala blev det bråda dagar för Helmia Motorsport. Jimmie Walfridsson rullade bilen, en Ford Fiesta R2, på SS3 och det krävdes en del arbete inför Rally Sweden. Teamet är klara med bilen och Jimmie är självklart förväntansfull inför VM-debuten.

– Det här ska verkligen bli riktigt kul, säger Jimmie på teamets hemsida.

Andra SM-bekanta namn som startar i Rally Sweden är Hans-Erik Weng, Andreas Thelaus och Ludvikas Mikael Gustafsson. Tidemand, Walfridsson, Weng och Gustafsson är samtliga anmälda till SM-tävlingen Vinterpokalen i Sandviken som körs bara en vecka efter Rally Sweden. Vi får hoppas att bilarna håller.

FA 183

Pontus Tidemands framfart i Rally Uppsala.

Foto: Fredrik Andersson

Dela det här!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.