Abstinensen blev för stor - Andreas Sjölander tillbaka i SM

Till helgen rullar Rally-SM 2012 vidare med årets andra deltävling, Vinterpokalen i Sandviken. En tävling som blev för mycket för hemmaföraren Andreas Sjölanders rallyabstinens. Sjölander som inte tävlat i SM-sammanhang sedan 2009 är nu tillbaka i SM, kanske för att stanna.

När Rally Uppsala avgjordes för några veckor sedan arbetade Andreas Sjölander med att förse team och förare med Yokohamadäck och några planer på att köra igen fanns inte, men suget fanns där. Nu är Andreas klar för start i en Ford Fiesta R2. Eftersom det var ett tag sedan han slogs i SM-toppen är ett test inplanerat för att komma något bättre förberedd till tävlingen. Men det känns ovant att vara tillbaka.

– Det är faktiskt ganska nervöst nu men vi gör det bästa av situationen.

Är starten i Sandviken en engångshändelse eller blir det en fortsättning i SM i år?

– Vi får väl se hur bra det går, vi ska prova och känna efter lite. Känns det bra kan det nog bli någon tävling till, säger Andreas Sjölander.

En av Andreas rivaler från tiden i Top Driver, Victor Henriksson, är också anmäld till Vinterpokalen men inte i samma klass den här gången. Trots att Andreas sitter i en något starkare bil än Victor har Andreas inga tankar på att åka ifrån den gamla kombattanten.  

– Det känns som att den gamla bilen var snällare att köra så jag har inga förväntningar att hänga med honom. Jag har inte kört framhjulsdrivet sedan 2008. Men jag kommer väl snoka lite på tiderna för det är ju en bra måttstock, säger Andreas.

Andreas ingår även som en av tre nominerade förare i Yokohama Motorsport Sweden i Teammästerskapet. En ny form som han ser fram emot att testa.

– Det är en rolig grej, kul med något nytt. Varenda poäng man tar blir viktig för teamet så jag får se till att försöka ta hem så många poäng som möjligt.

Andreas sjolander

Andreas Sjölander är tillbaka i Rally-SM. (Foto: Urban Andersson)

Dela det här!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.