Hasse Gustafsson satsar på SM igen

Efter några år där engagemanget inte varit totalt satsar nu Hasse Gustafsson seriöst på SM igen. I Vinterpokalen kommer han till start i en lånad Subaru N14 R4 för att senare i år återkomma i en Super2000-bil.

Det blir intensiva dagar fram till start för Hasse och teamet. Den nypreparerade motorn ska sättas i och ses över innan starten av Vinterpokalen. Några större test för att ställa in bilen kommer inte att hinnas med för. Därför är förväntningarna nedskruvade.

– Det handlar om att komma igång och köra igen och få upp ett tempo, bilen är absolut inte konkurrenskraftig men ambitionen är att komma runt, säger Hasse Gustafsson.

Även om bilen Hasse kör i Vinterpokalen inte kommer att vara helt konkurrenskraftig i klassen så kommer materialet se annorlunda ut framöver. Han letar just nu efter lämplig Super2000-bil för fortsatt satsning i SM.

– Nu satsar jag lite långsiktigt på SM igen. Vi kommer åka hela säsongen, det är klart, berättar Hasse.

Eftersom siktet är inställt på en Super2000-bil var en start i samma klass i Vinterpokalen viktig. Då kan han ta poäng i samma klass hela säsongen. I Sandviken blir det en Subaru N14 R4 som Hasse kommer till start i.

Han tror även att vi kommer få se fler Super2000-bilar i SM framöver.
– Priserna börjar gå ner, man får en begagnad Super2000-bil för samma pengar som en ny grupp-N bil, säger han.

Hasse Gustafsson_Svenska2007

Hasse Gustafsson på Svenska Rallyt 2007. Foto: Urban Andersson

Dela det här!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.