Upplagt för kamp i Vinterpokalen

På fredag går 2012 års Rally-SM vidare med tävlingen Vinterpokalen som avgörs på vintriga vägar runt Sandviken. Förutsättningarna för tävlingen är goda och favoriten Pontus Tidemand är redo att leverera. Men det är hans motståndare också.

Vinterpokalen kommer att avgöras över åtta specialsträckor, en körs på fredagskvällen och resterande sju under lördagen. Tävlingens hjärta är Göransson Arena i Sandviken. Här finns start och mål, serviceplats, tävlingsledning, presscentra samt tävlingens första sträcka. Förutom fredagens sträcka i anslutning till Göransson Arena kommer även SS4 vara anpassad för att ta emot mycket publik då bilarna utnyttjar delar av en folkracebana. Här kommer även en speaker hålla publiken informerad om bilarnas framfart.

Kalle Andersson, tävlingsledare, har klart för sig var tävlingen kommer att avgöras.

– Det blir på någon av långsträckorna. SS3, SS6 och SS7 är över 2 mil långa och de är mest utslagsgivande.

Kalle har även en given favorit till totalvinsten i Vinterpokalen.

– Naturligtvis är Pontus Tidemand storfavorit. Han har tempot i kroppen från Rally Sweden och tar han med det till Sandviken blir det vinst.

Efter en vinst i Rally Uppsala och en tredjeplats i SWRC-klassen i Rally Sweden kommer Pontus Tidemand med ett högt upptrissat tempo till Sandviken. Hans mål är tydligt.

– Vi ska attackera från första sträckan, målsättningen är att vinna i Sandviken också men samtidigt är jag medveten om att allt kan hända. Men allt känns bra och det ska bli kul, säger Pontus Tidemand.
Per-Arne Sääv, tvåa i Uppsala är en som är redo att sätta käppar i Tidemands hjul.
– Jag ska fortsätta i det tempo jag hade i Uppsala. Jag är sugen på att göra ett bra vinterresultat till, säger han.

Även Eddie Hörbing känner sig tvungen att pressa Tidemand för att ta så mycket SM-poäng som möjligt.
– Det måste jag ha, det är inte så mycket att fundera över så förhoppningsvis finns farten där för att utmana men det blir inte lätt. Det visar sig ganska snart hur farten är, säger Hörbing.

Pelle Sääv_webb

Pelle Sääv vill fajtas i toppen även i Sandviken.  Foto: Urban Andersson

Dela det här!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.