Söderqvist vs. Peterson – giganternas kamp

I klassen Trimmat 2WD är hemmaföraren Tobias Söderqvist skyhög favorit till vinsten i Vinterpokalen. Med sig i bagaget har han SM-vinsten i Rally Uppsala. Men Leif Peterson har vilat sig i form och ska göra allt han kan för att utmana Söderqvist.

Tobias Söderqvist fick i Uppsala precis den SM-premiär han önskade. Han kunde defilera mot segern när största konkurrenten Leif Peterson försvann med tekniska problem. Nu går SM vidare med andra deltävlingen som avgörs runt Sandviken vilket också är Söderqvists hemmaplan.
– Det gick bra i Uppsala och det känns bra att komma till hemmatävlingen med en seger i bagaget, säger Tobias Söderqvist.
Hur ser taktiken ut för Vinterpokalen?
– Vi ska åka på som vanligt, vi får se oss för och inte ställa oss i skogen på första sträckan. Vi ska försöka åka på som i Uppsala.
Leif Peterson har lovat att försöka pressa dig så mycket han orkar. Känner du pressen?
– Leffe åker alltid bra men han har inte samma övertag på vintern. Vi ska föröka vara före honom det är inget snack om saken.

För Leif Peterson blev Rally Uppsala som sagt ett misslyckande och nu är han i behov av så mycket poäng som möjligt för att inte halka efter i SM-striden.
– Vi behöver ett halvskapligt resultat i Sandviken, vi måste vara på pallen. Söderqvist blir svårslagen han är stark på snö men det går att slå honom. Vi kör för seger men vi får se, om klockan går iväg kanske vi får nöja oss med en andraplats, säger Leif Peterson.
Några tester eller tävlingar har inte Leif hunnit med sedan Uppsala.
– Nej, vi har vilat oss i form på soffan, säger Leif med ett skratt.
Även Leifs co-driver, Toni Sundqvist, vet vad som gäller i helgen.
– Varje gång vi åker så åker vi för att vinna så det är inget speciellt på det viset.

Soderqvist webb

Tobias Söderqvist är segerviss inför Vinterpokalen. Foto: Urban Andersson

Dela det här!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.