Rally-SM till SM-veckan vinter i Falun 2013

SM-veckan vinter är ett evenemang som snabbt blivit mycket populärt bland arrangörer, förbund och publik. Under vecka fyra 2013 avgörs SM-veckan vinter i Falun och rally kan vara en av de nya sporterna på programmet.

SM-veckan har på några få år etablerat sig som evenemang och blivit allt mer uppmärksammad. Evenemanget växer för varje år, när den första SM-veckan arrangerades i Sundsvall 2009 fanns fem idrotter på plats, i vinter kommer över 20 olika SM-tecken delas ut.
Motorsporten har funnits representerad av olika MC-sporter tidigare och nu har alltså rally-SM ansökt om att få delta på SM-veckan vinter i Falun 2013.
– Vi har därför ansökt om att utöka antalet SM-tecken till att även omfatta sprint. Regler och förutsättningar är nu under utredning. Alla sporterna tv-sänds och det här skulle vara ett ypperligt tillfälle för att visa upp sporten inför en stor publik, säger Olof Kånge.

Vinterveckan i Östersund 2012 sågs av 1,4 miljoner tittare och besöksnäringen i Östersund fick ett rejält tillskott av intäkter.

Om SM-veckan:
SM-veckan är ett samarbetsprojekt mellan Riksidrottsförbundet och Sveriges television som genomförs i samarbete med berörda specialidrottsförbund och arrangerande stad. Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid, i en och samma stad, genomföra svenska mästerskap i olika idrotter. SM-veckan ska återkomma varje år, vinter och sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige. SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 69 specialidrottsförbund (SF). SM-veckan öka intresset för svenska mästerskapen och samla större och mindre idrotter i ett gemensamt evenemang.

SMveckanlogo

Dela det här!

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter
Rally SM © 2013. Alla rättigheter reserverade.