125 km SS i South Swedish

South Swedish Rally närmar sig med stormsteg. Sista helgen i maj är det dags och då ska 525 km köras, varav 125 fördelas på tolv sträckor. Start och mål i Karlskrona.

Anmälan kommer att vara öppen, under ordinarie tid, till och med 14 maj kl. 18.00. Sedan finns det möjlighet att efteranmäla sig, innan det är dags att dra söderut för att hinna ner till rekognoseringen. Den börjar efter lunch torsdagen den 25 maj.
Första start blir på fredagen från Stortorget klockan 14.30, och då ska sex sträckor köras. Egentligen är de tre till antalet, men samtliga går två gånger.
Första tävlingsdagen är det service på Stortorget, mitt i centrala Karlskrona, med HQ alldeles intill i Konserthuset. Precis som förra året.

Omstart 07.30 för ytterligare sex sträckor på lördagen. Servicen flyttar då till Tingsryd.
Specialsträckan Rosenholm, den som går strax norr om stan och som har varit med nu i några år, är som vanligt anpassad speciellt för publiken.
– Den ser ut precis som tidigare år, så där kommer de som varit här förut att känna igen sig, säger tävlingsledare Kjell-Åke Jönsson.
Även den som gör sitt första SSR får chans att lära känna Rosenholm ordentligt. I år ska den nämligen köras inte mindre än fyra gånger, två på fredagen och två på lördagen. Sista varvet är de 7,5 kilometrarna också powerstage.

På bilden rullar Kristoffer Karlsson fram till start i ett sommarsoligt Karlskrona. Vi får alla hålla tummarna för att vädret är på SSR:s sida också i år. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *