141 mil enkel väg för Wikström

Tretton poäng väger tungt. Därför har Michael Wikström bestämt sig för en sydlig tripp till Karlskrona, minst tio år sedan han senast körde South Swedish Rally.

I princip direkt efter målgången i Östersund Winter Rally surfade Michael Wikström in på nätet och fick till svar att från sitt hem i Boden till Karlskrona har han 141,6 mil.
– Vi tog beslutet ganska snart efter Östersund att vi ska ge sommarunderlaget en möjlighet, säger Wikström.
Efter de två inledande deltävlingarna leder han Trimmat 4WD med 41 poäng, tvåan Mattias Adielsson har 28. Adielsson vann i Östersund, tack vare att de något äldre konkurrenterna Wikström och Jörgen Jonasson hellre kom hem med hel bil än en pokal för totalsegern.

Men nu väntar gruset. Även om det snöade alldeles nyss i Boden så är det grus Michael Wikström ser fram emot.
– Definitivt! Det underlaget tycker jag bättre om. Sedan beror det förstås på hur sträckorna ser ut, det brukar inte vara som här uppe, säger han.
Och då menar han att där i norr är en kurva som en kurva. Inte en som bara fortsätter, fortsätter och fortsätter in i nästa kurva.
– Senaste jag körde SSR är säkerligen tio år sedan. Kanske mer, fortsätter Wikström som då körde en Clio.
Sin Ford Focus har han inte kört en meter med sedan ÖWR. Istället är allt noga genomgånget.
– Inte åker jag så långt för att bryta tidigt och känna att varför kollade vi inte det innan. Det får bara inte hända utan grejerna ska hålla. Nu när vi ligger så bra till i tabellen ska vi försöka stanna kvar där!

Däremot hoppar Jörgen Jonasson SSR. Han har inte kört på grus sedan 1999 och vill testa någon mindre tävling innan han återvänder till SM efter semestern.
– Det är helt enligt vår plan från början, att bara köra för nöjes skull. Sedan får vi se till nästa år, då kan det bli full SM-satsning.

Bildtext: Michael Wikström vann Kanonrundan totalt på hemmaplan i Boden förra året. Foto: Anders Blomqvist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *