2200 tittare såg travet live

Strålande väder, 1040 åskådare på travet och 2200 som följde det live på MittMedias sajt.
Lägg därtill många tusen som lyssnade på rallyradion och tre förare inom 0,1 sekund inför Husås.

Östersund Winter Rally går till historien. Dels för att Mattias Adielsson tog sin första totalseger i en SM-deltävling, och dels för den spänning som han, Michael Wikström och Jörgen Jonasson drev upp inför avslutningen.
– Jag har då aldrig varit med om något sådant, oavsett nivå. Inte ens på VM är det så tight, säger Stefan Magnusson, ordförande i organisationskommittén.
Han fick glädja sig åt att ett grönskande Östersund förvandlades till vintermys precis innan tävlingen drog igång.
– Vi hade samma tur med vädret förra året, så helt klart har vi träffat rätt helg, säger Stefan.

Vid travbanan, där SS2 kördes på fredagskvällen, fanns 1040 personer på plats för att följa dramatiken på banan. Lokaltidningen ÖP filmade de tävlande inne på travbanan, och via tidningskoncernen MittMedia direktsändes hela startfältet.
2200 personer såg det live.
– Det tycker MittMedia är oerhört mycket, eftersom sändningen ligger som Plus-tjänst och därmed kostar en krona, fortsätter Stefan.
Sändningen går att se även nu i efterhand, och det är över 900 personer som redan tagit den möjligheten.

Mattias Adielsson visade att han samlat så många pallplatser på senare år att han var hungrig på seger. När den blev bekräftad blev han helt galet glad över att vinna tidernas kamp.
– Det var helt underbart! Och så kul med nysatsningar i media för svensk rallysport, det behövs verkligen. För oss aktiva är det viktigt att synas i mediala sammanhang, både för gemene man och för samarbetspartners, säger Mattias..

Rallyutskottets ordförande är beredd att hålla med om att det var tidernas kamp.
– Nu tittar inte jag på resultatlistor dagligen, men att vi har tre förare inom en tiondel efter nästan 49 minuters körning måste vara unikt, säger Janne Rydh och fortsätter:
– Efter första sträckan skulle man kunna tänka sig det, men inte efter sex sträckor i en SM-deltävling! Tur att vi har fotoceller idag och kan mäta tiondelar.

I grova drag kan sägas att inför Husås-sträckan var Michael Wikström en billängd före Jörgen och Mattias. Efteråt var han sju tiondelar långsammare än Jörgen, och 14,5 sekunder efter Mattias.
Jörgen och Michael tog två sträcksegrar vardera, Mattias tre – första och de två sista. Mattias ledde alltså Östersund Winter Rally vid två tillfällen, efter första sträckan I 5 Skogen och efter sista, Husås.
Via sbfplay.se var det 7600 unika lyssnare som följde dramatiken på RallyLive. Till det kommer appar, så runt 10 000 unika lyssnare är fullt troligt att det var.

Bildtext: Mattias Adielsson passerar de 1040 åskådarna vid Östersunds Travbana. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *