32 anmälda i Trimmat 2WD

Patrik Flodin, Johan Green, Kristian Johansson, Elias Lundberg, Oskar Sundell, Daniel Wall eller Mattis Olsson? Eller teamkompisarna Robin Sandberg och Jonas Åkesson som nu är åter i SM?

32 ekipage väntas till Älmhult i Trimmat 2WD (R3). Helt klart är att Kristian Johansson leder med 61,5 poäng efter vintern. Stefan Jonsson uteblir, så han kan räknas bort och då är Elias Lundberg nästa man i tabellen på 36 poäng. Utgångsläget är med andra ord strålande för Kristian, som självklart går för ny seger (han vann klassen i Östersund).
Jagad dock av Oskar Sundell och Patrik Flodin. Oskar matar på ruskigt bra sedan han vant sig vid Corollan och mer än korta backrace, och Patrik är med om bara tekniken i BMW:n håller.

Andra intressanta namn är det gott om, även om de inte samlat värdefulla poäng under vintern. Johan Green försökte i och för sig i Vännäs och fick sex pinnar, men i Östersund slutade Corollan driva. Men med hjälp av Leif Peterson går allting så mycket bättre och trakten kring Älmhult känner han till sedan tidigare.
Daniel Wall är vass oavsett vad han ger sig på. En 240 kanske ändå inte är det ultimata redskapet i det tuffa motståndet, precis som Elias behöver utrymme för sin 940. Jonas Åkesson går från Volvo till Corolla när han nu återvänder med övriga gänget i Team Nybe.
– Spännande! Vi har haft is i magen ända sedan vi anmälde oss och har skruvat intensivt. Har vi tur hinner vi provköra någon meter innan start, summerar Åkesson som dessutom kommer med ny co-driver i form av .

Corolla kör också Mattis Olsson och det erkänt fort. Ledsagad av Älmhults Marcus Sundh.
– Vi ska åka och ha kul, så får vi se vad det räcker till. SSR blir andra tävlingen med nya bilen, säger Mattis.

Han hade lite småbekymmer inledningsvis i Silverkongen, men när det var åtgärdat blev det en sträckseger och en fjärdeplats i klassen.
– Visst har jag kört de flesta sträckorna där SSR går nu och är van med Anders Martinssons noter, så det känns bra. Grundfarten har vi, men vet inte om de sista två knäppen kan skruvas på. Men vi ska bjuda upp, det ska vi!

Elva av de anmälda i Trimmat 2WD har valt South Swedish Rally som sin jokertävling: Lars Mårtensson, Mikael Andersson, Christian Larsson, Hans Johansson, David Lindström, Hans Bååth, Daniel Wall, Erik Bergman, Ignas Taletavicius, Simon Magnusson och Robin Sandberg.

Bildtext:
För Mattis Olsson, Gullabo RC, blir South Swedish Rally hans andra start i den nya Corollan. Premiären var i Silverkongen och där blev det en sträckseger efter att de ställde om bilen lite inledningsvis. Foto: Bengt Johansson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *