60 till start i Östersund Winter Rally

60 förväntansfulla ekipage finns det i anmälningslistan till Östersund Winter Rally. En gissning är att det blir samma knallfight som förra året!

Förra året var det Mattias Adielsson, Jörgen Jonasson och Michael Wikström som inför avslutande Husås-Andviken särskiljdes med en ynka tiondel.
Samma trio kommer till start nu igen. Mattias som ledare i Trimmat 4WD.
– Rally Sweden är vårt stora mål, så vi hade inte planerat för Östersund. Men nu vill vi försvara vår SM-ledning, säger Mattias.
Jörgen hade ett litet övertag i Rally Vännäs innan han snurrade bort segerchansen och Fredrik Åhlin tog hand om totalsegern. Nu vill Jörgen ha revansch… medan Fredrik kan tänka sig en ny seger efter att också han har avverkat vår svenska VM-deltävling.
Michael Wikström skrev för första gången egna noter i Vännäs och det tog en stund innan han litade på sig själv. Räkna med att han är mera inkörd nu.
Och Martin Berglund har hunnit ta ännu en totalseger, denna gång i Vinterpokalen. Segermarginal på nästan minuten. Intressant att se blir också Daniel Röjsel, som SM-debuterar i en Fiesta R5. När han körde en sådan första gången blev det seger i fjolårets LBC-Ruschen.
I klassen 4WD Övriga, där Wikström och comebackande Mats Jonsson ingår, glänste Tobias Johansson i Vännäs och tog full pott. Samtidigt som Wikström gick en match med klubbkompisen Thomas Lahti och klarade sig då Lahti sinkades av tekniska bekymmer.

Stefan Jonsson kom, sågs och segrade hemma i Vännäs med full pott i Trimmat 2WD. Det gav mersmak och Elias Lundberg och Kristian Johansson lär få ta i om de ska hänga med om tempot blir detsamma.
Patrik Flodin höll jämna steg så länge hans nybyggda BMW orkade, så där är revansch att vänta. Jonas Johansson och Micael Eriksson är tillbaka i SM, och killar som Mattias Olsson, Oskar Sundell och Jan Johansson vill gärna ha ännu mer poäng med sig hem den här gången.
Otrimmat 2WD lockar bara två till start, där Pontus Åhman får gälla som favorit till segern då han vann överlägset i Vännäs. Jonas Bodin hann rulla en sväng innan växellådan låste sig, så han vill också ha revansch.

Juniorerna mönstrar elva i den otrimmade delen och sex i den trimmade. Jari Liiten imponerade tillsammans med R-Sport Sweden i Vännäs och får gälla som favorit. Tvåa i tabellen är Eddie Lundqvist och trea Hampus Jakobsson. Förhoppningsvis får både Victor Hansen och Albin Nordh med sig poäng den här gången, efter att så snöpligt fått bryta redan innan det roliga började i Vännäs.
Jämtlands hemmahopp Anton Brorsson har aviserat start, ännu så länge oklart i vilket fordon.
I Trimmat körde Pontus Lönnström strålande med sin Volvo mellan de höga snövallarna i Vännäs. Leder klassen med dussinet poäng före Markus Theorin, som valde att ta jokern i premiären. Trea en annan Pontus, med efternamnet Jakobsson. Här är det Viktor Karlsson som ska försvara de lokala färgerna med sin Volvo 242.
För första gången finns en anmäld i MAS inbjudningsklass R1 – Jonas Gustafsson, SMK Gävle i en Golf GTI. Den klassen har dock inte SM-status.

Bildtext:
Patrik Flodin var länge med och slogs om klassegern i Trimmat 2WD i Vännäs, men fick släppa den till Stefan Jonsson då BMW började gå illa. Nu är det revansch som gäller. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *