64 anmälda till ÖWR

64 anmälda till Östersund Winter Rally och även denna gång är Trimmat 4WD största klassen med  femton till start.

Trimmat 2WD är inte långt efter med fjorton förväntansfulla. Där får Tobias och Joakim Söderqvist stå som favoriter igen, jagade av Kristian Johansson/Fredrik Livh och Andreas Sjölander/Sofie Lundmark. Oskar Sundell åkte strålande med sin Volvo 242 på hemmaplan i Gävle. Nu provar han lyckan tillsammans med Anders Liljedahl på vintervägarna i Östersund, och lär få motstånd av Patrik Flodin. Han kommer till start i Ola Axelssons 940 och lotsas som vanligt av Göran Bergsten.
En annan Oskar, med efternamnet Brorsson, dammar av sin Golf när SM nu går på ”hans” vägar. Brorsan Anton i högerstolen.

Men Trimmat 4WD är som sagt störst, och klassens gigant är P-G Andersson. I Gävle vann han och Emil Axelsson med två minuter, och frågan är vad marginalen blir den här gången. Men alla vet att i rally kan allt hända och bakom Jerker Axelsson/Mattias Andersson finns ett koppel förare som gärna tar över stafettpinnen. Förra året vann Thomas Thunström, som tillsammans med Jörgen Lindahl precis har gått i mål på Rally Sweden, som 22:a. Mats Jonsson och Johnny Johansson ska aldrig räknas bort, och Niklas Hägg/Christer Carlsson visade sådan fart direkt i sin nya Fabia S2000 att det finns anledning att höja ett varningens finger från start den här gången. Michael Wikström kommer ner från Boden med sin Focus WRC och hemmahoppet Urban Eriksson   ska värma upp fansen. Även om han själv säger att det är omöjligt att hänga med i en Lancer Evo VI, så tänker han säkert försöka när han får på sig hjälmen.

Klass 1, Otrimmat 2WD, har glädjande nog vuxit till sju startande. Mattias Ledin/Erik Lindqvist var vassast i Gävle, men nu har Johan Holmberg hunnit skaffa sig mer rutin i sin Fiesta R2 och det bör skruva upp tempot. Christoffer Jakobsson vill ha revansch efter att ha fått bryta i premiären, och Grödinges Jonas Bodin kommer i en Citroën R2.

Bröderna Joakim och Roger Rydholm ledde Otrimmat 4WD i Gävle, men en incident gjorde att de blev glada tvåor (de hade lika gärna kunnat bli kvar i skogen) och segern gick till Joachim Carlström/Jörgen Norman. Båda ekipagen kommer till Östersund, liksom Gävle-treorna Kristoffer Karlsson/Peder Johansson. En som definitivt inte tänker låta den trion härja fritt är Algot Öberg, som är tillbaka tillsammans med Niklas Johansson. En annan friskus är Ola Axelsson, som nu kommer i Häggs gamla vinnarbil.

Och så juniorerna. Ett färgglatt gäng som sprider glädje runt sig. Pelle Wilén far fram så snön smälter och han är onekligen storfavorit även i Östersund. Han har Martin Holmdahl till sin hjälp. I premiären skuggades de främst av brödraparen Åhman och Persson, Patrik och Pontus respektive Andreas och Henrik. Forne rallycrossåkaren Tommy Johansson laddade friskt med sin Mercedes i Gävle, och det lär hemmaåkaren Jonas Wallin också göra när han nu kommer till start i sin Golf.
Den otrimmade delen såg Erik Telehagen ta spets i premiären, tillsammans med Björn Jonasson. Regerande mästaren Jacob Jansson, nu tillsammans med Stefan Gustavsson, var tvåa före Daniel Röjsel/Nicklas Edvardsson. Då var Daniel färsk i Fords satsning med en Fiesta R2 Ecoboost. Nu har han lagt Rally Sweden bakom sig, där det blev en 28:e plats och bästa RC4-bil. Elva startande i Otrimmat JSM och nio i Trimmat JSM med många nya namn som nästan fick till det i Gävle. Nu kanske de blommar ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *