71 anmälda till Kolsva

71 anmälda till Kolsvarundan! Varav 21 i Trimmat 4WD. Med P-G Andersson i spetsen i en nyimporterad Skoda Fabia WRC. 

P-G har länge aviserat att han vill åka. Nu är pappren äntligen klara på den Skoda Fabia WRC som står till hans förfogande och det blir åka av. Att han är rattrostig må vara. Han gäller som favorit i alla fall, för alla minns hans framfart förra året.
Men – vilket motstånd det ändå blir! Eddie Hörbing gör comeback i SM med sin Fiesta R5. Tobias Johansson har vunnit mycket den här sommaren, och fick bryta helgens Kullingstrofén med trasig drivaxel. Revanschsug både därifrån och för turboslangen som lossnade i Gävle.
Där ledde Tomas Bergman i halvtid, och i Östersund hade Jörgen Jonasson tidernas fight med Michael Wikström och Mattias Adielsson. Till Köping kommer de allihop. Liksom Algot Öberg, som hyr en Fiesta R5 av Fredrik Alsdal, och direkt tyckte att allt kändes toppen när han provkörde.
Niklas Hägg tappade sugen när han rullade i Slottssprinten, men har ångrat sig och planerar stenhårt för att komma. Han har ju ”bara” sex poäng upp till tabelltoppen. Thomas Thunström har bara tre poäng dit, och kommer förstås. Liksom Michael Wikström, som har haft Bengt Thorsells Fiesta R5:a hemma i Boden för att bli överens med den. Nu börjar varenda poäng bli värdefull, speciellt som P-G förväntas ta de 25. Även om han ännu så länge saknar co-driver.

Är det 21 anmälda i Trimmat 4WD så är det 18 i Trimmat 2WD. Där är det Martin Lundquist som i första hand jagas av Robin Sandberg och Pelle Wilén. I SM-tabellen alltså. I Köpingsskogarna är det fler som tänker ta i; Andreas Sjölander förstås, Kristian Johansson och Magnus Henriksson – för att nämna några.
I Otrimmat 4WD är det Jacob Jansson för hela slanten. Emil Carlsson kanske kan hitta på nåt? Fyra anmälda.
Johnny Andersson vann Otrimmat 2WD i Gävle, Jonas Bodin i Karlskrona och Anders Åberg har SM-täten efter vinterns triumfer. Det troliga är att någon i den trion är värst också i Köping. Totalt åtta anmälda i den klassen.

Båda JSM-klasserna har tio anmälda. Och de tre som toppar respektive tabell kommer. Liksom de närmast bakom, som gärna vill uppåt.
Extra välkommen är Pontus Jakobsson, som kraschade sin Corolla gruvligt i Gävle och fick uppsöka sjukhus.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *