72 anmälda med Lönnström

Nu är det 72 anmälda till Kolsvarundan! Den som sladdade in på slutet var Pontus Lönnström, Noras snabba junior i trimmat.

– Vi höll på i garaget, så jag glömde först bort att anmäla. När jag kom på det hade klockan passerat 18.00, men de var hyggliga och lät mig få vara med, säger Pontus.
21-åringen från Järnboås utanför Nora började med ungdomsrally och lät snart höra talas om sig. 2015 hade han körkort och fick till en kanonsäsong. Bland annat var han tvåa i Askersund, trots att han blev hindrad i 50 sekunder, och vann klassen i Kullingstrofén. I år kämpade han om ny seger där, när det gick på tok.
– Det svängde efter ett krön, men jag missuppfattade och hamnade rakt ut, förklarar Pontus.
Han var nära att rulla, men klarade sig undan med stukad framvagn. Det gick fort, för han var klasstvåa på första sträckan och vann andra. Skulle förstås försöka ta ledningen från Fredrik Eriksson, Katrineholms MK, när det bar av ut i det gröna.

Under 2016 höll Pontus i stort upp med tävlandet. Sedan erbjöds han en Volvo 240 av en släkting, och med den ställde han upp i South Swedish Rally. På fredagen fick han bryta för att batteriet gick sönder, och på lördagen för att bakaxelinfästningen bröts sönder i starten på asfalten.
I Gävle gick det bättre. Där slutade han på tredjeplats i JSM Trimmat, och fick med sig en poäng extra från powerstage.
Sedan dess har han köpt Per Dawson rödvita 940 (byggd av Andreas Persson), och det var den han brakade av med i lördags.
– Skönt att det inte blev någon rullning! Vi får köra vårt tempo i Kolsvarundan, för jag har inte hunnit köra in mig helt på nya bilen. Men vägarna är fräna därborta, det vet jag sedan jag varit där och jobbat, säger Pontus som kör ”skördare” till vardags. En sådan där maskin som nyper av träden, kvistar och kapar ute i skogarna.
I tävlingssammanhang har han aldrig startat i Kolsva, men det är ju bara sex-sju mil dit från Järnboås. Så det är nästan som hemma.

Bildtext:
Pontus Lönnström, tillsammans med Tommy Lindholm, forcerar asfaltsövergången på publiksträckan i Gävle. Till Kolsvarundan kommer han i nyinköpt Volvo 940. Foto: Annemo Friberg

One thought on “72 anmälda med Lönnström

  • augusti 9, 2017 kl. 4:18 e m
    Permalänk

    Vart kan man hitta ev program kartsträckning osv. Var man kan parkera och vart man kan stå som åskådare. Har aldrig vart på rally så jag har ingen som helst koll hur det funkar, men önskar ta med mig lillgrabben som inte kan sluta titta på det på tv. Tacksam för alla tips.

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *