78 SM-förare till Hässleholm

78 SM-åkare antar utmaningen med 98 km specialsträckor i EC Snapphanerallyt 2018. Lägg därtill 14 R1-bilar och sju föråkare vid anmälningstidens utgång.

Åtta specialsträckor med noter av Anders Martinsson, ska köras. 98 utmanande kilometrar. Något som lockar ut många lokala förmågor ur garagen. Först ut är de 14 R1:orna där Toyota Corollor och Volvo 940 dominerar, ofta i händerna på killar från södra Sverige.
SM-fältet inleds med JSM och Otrimmat 2WD, med sju respektive tretton ekipage. Att jaga är Jonas Bodin, Grödinge MK och Jari Liiten, Sandvikens MK.

Juniorerna i Trimmat 2WD är näst på tur i den tillfälliga arena som Snapphanerallyt utgör. Pontus Lönnström, Nora MK, lär få starta sist med sin Volvo 940 som tabelletta i klassen.
Efter en kort paus kommer trion där totalsegraren troligen återfinns: Martin Berglund, SMK Gävle, Johan Holmberg, Gotlands MF Bil och Mattias Adielsson, Göteborgs MF. Om nu ingen spännande efteranmälan dyker upp under veckan. Eller kanske att någon utmanare sticker ut hakan? Anton Eriksson, SMK Sundsvall, vann så sent som nu i helgen Kullingstrofén tillsammans med Lars Andersson.
Ledartrion i 4WD Övriga består av Tobias Johansson, Ludvika MS, Tomas Lahti, Bodens NMS och hans klubbkompis Michael Wikström. Alla tre förbereder sig för att minimera antalet förbrukade sekunder på Hovdala och alla andra sträckor.

Sist, men inte minst, den 28 man starka klassen Trimmat 2WD. En av få som saknas är SM-ledande Elias Lundberg från Sala, som prioriterar sin satsning utomlands. Det öppnar för alla andra och efter två raka nollor är Kristian Johansson, Kinds MK, på tå för att vinna tillbaka mark.
För Ilsbos Patrik Flodin är scenariot det omvända. Han tvingades bryta vintertävlingarna med tekniska bekymmer, men har sedan tagit två raka delsegrar.

Team Nybe kommer återigen med tre bilar: Corollor för Robin Sandberg och Jonas Åkesson medan forne Mitsubishimästaren Patrik Johansson rattar Volvon då Jonas Kruse inte hinner delta.
– Jättekul att göra comeback med hela gänget! Jeppe (Johansson) åker ju med Stoffe (Nilsson) annars men är nu ledig och kan läsa åt mig, säger Patrik.
Han är bekant med Volvon sedan tidigare, då han körde den lite under 2014.
– Jag överlåter till de andra att vara bäst i teamet. Det var så länge sedan jag körde och det är skillnad på bilarna. De bör helt enkelt vara före mig!

Fast Patrik gillar Hovdala, och då han förhoppningsvis kommer dit har han hunnit bli varm i kläderna. Och vinna, det vill han alltid.
Teamchef Mathias Bengtsson åker som vanligt med Robin.
– Jonas närmar sig våra tider på tester, så det börjar spetsa till sig. Och det är egentligen precis vad jag vill: att vi har två som kan sporra varandra, säger Mathias.

Bildtext:
Anton Eriksson, SMK Sundsvall, vann i helgen Kullingstrofén tillsammans med Lars Andersson. I Snapphanerallyt får de ses som utmanare om totalsegern. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *