Åberg jagar guld i helgen

I Otrimmat 2WD har Anders Åberg ett övertag på 24 poäng, så han kör för att säkra guldet redan i Köping. I 4WD är det Jacob Jansson de andra ska jaga.

Otrimmat 4WD är skrämmande mager med endast tre anmälda. Å andra sidan har Jacob Jansson dominerat så stort att det knappt är värt mödan för andra att försöka. Därför är det strongt av Emil Carlsson att inte ge upp utan hela tiden skaffa sig mer rutin och ökad fart.
Imponerar gör också Micael Jakobsson, som trots det ena tekniktrasslet efter det andra kommer igen.
För Jacob blev det hål i blocket istället för maxpoäng i Östersund, och i Gävle märkte han redan på transporten ut till SS1 att diffarna inte var som de skulle. Bäva måtte alla andra – för han blev ändå trea totalt i den deltävlingen! Vilket är nu viktigast: guldet eller totalplaceringen?
– SM-guldet! Visserligen har jag två förut i JSM, men vill väldigt gärna ha det här så det gäller att inte riskera någonting, säger Jacob.
Vilket möjligen kan öppna för Emil, som i det närmaste redan har fingrarna på silvret.
– Jacobs fart har vi inte än. Vi försöker göra allt vi kan och saker kan hända. Viktigast är ändå att vara före Jakobsson, och så sporrar vi oss lite med att snegla på de trimmade i totalen, säger Emil.

Anders Åberg är nära SM-guld i Otrimmat 2WD. Han leder inför Kolsva med 24 poäng, vilket betyder att han kan säkra titeln redan i helgen.
– En delseger ger mycket poäng, så vi går för klassvinst. Grejar vi det har vi också guldet klart, konstaterar Anders.
Han jagas närmast av Johnny Andersson, som vann i Gävle. Till Kolsvarundan har Johnny lagt beslag på Niklas Häggs co-driver Christer Carlsson, allt för att hålla segertempot vid liv och plocka in på Anders.
Mikael Jirvelius är på bronsplats, och han var trea i Gävle med två extra poäng på powerstage. Han jagas i sin tur av Jonas Bodin, som vann i SSR men sedan fick bromsproblem i Gävle och hamnade bredvid vägen.
Så nog kan där bli kamp om poängen!

Bildtext:
Anders Åberg har förstås räknat och kommit fram till att det räcker med en andra- och en tredjeplats för att nå guld. Men vinner han Otrimmat 2WD i helgen är han klar mästare, så det är målet. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *