Adielsson och Perssons i JSM

Inhoppande Mattias Adielsson/Andreas Johansson grejade segern i JSM Otrimmat tack vare en slutspurt. I Trimmat blev det en oväntad vinst för Andreas och Henric Persson.

Det såg nästan ut att bli en alltför enkel match för Pelle Wilén i Östersund. Tillsammans med Martin Holmdahl dundrade han iväg med tredje bästa tid på I5 Skogen. Totalt.  Den placeringen gick de till nattvila på. Men i arla morgonstund hade han tekniska problem och dalade. Och hamnade sedan långt ut in i en mjuk snövall. Kom tillbaka och vann powerstage, men var i övrigt borta.
Upp i ledning gick istället bröderna Andreas och Henric Persson.
– Klart att vi räknat med att segern skulle komma, men inte redan nu. Vi kan knappt fatta att det är sant, säger Andreas.
För det blev deras dag. Visserligen tog unge Jonathan Johannesson hand om sträcksegern på fyran, trots att han tidigare bara kört SSR och Rally Bilmetro. Nu blev tidsdifferensen 44,5 sekunder, men inte gjorde det något. Jonathan och Julia Svensson strålade ikapp med bröderna Persson.

Treorna i JSM Trimmat var inte det minsta ledsen de heller. För med sin bakhjulsdrivna, rätt stora Mercedes lyckades Tommy Johansson och Oscar Almqvist tämja både underlag och vallar.
– Vi är jättenöjda! Över förväntan, säger Tommy.
Fyra Emil Karlsson/Ida Bood som tappade för mycket på att servon gick sönder på SS3. Därför blev det samma placering som i Gävle, men en extra poäng från powerstage. Femma en vilt spurtande Pelle Wilén.
JSM-tabellen i Trimmat toppas av Andreas/Henric som har 42 poäng efter att också ha tagit två poäng på Husås. Pelle/Stefan har 41 och Emil/Ida är på bronsplats med sin 25 poäng. Fyra ligger Tommy/Oscar med två poäng mindre, medan bröderna Åhman och Jonathan/Julia har 20 vardera.

Ett litet misstag och Jacob Jansson/Stefan Gustafsson orkade inte riktigt med Mattias Adielsson tempo i Otrimmat, när han och Andreas Johansson fått upp värmen på samspelet i bilen. De ökade ett snäpp hela tiden.
– En väldigt viktig genomkörare för oss inför premiären i Wales nästa helg. Det kunde sannerligen inte ha gått bättre, menade Mattias.
Jacob ledde efter fredagen och hade en handfull sekunder i övertag inför avslutningen på Husås, men där gick det inte riktigt hans väg. Istället susade Mattias till klasseger med nästan halvminuten.
– Det ser ändå bra ut i tabellen och vi är nöjda. Det är små marginaler, säger Jacob.
För efter trean ledde Daniel Röjsel/Nicklas Edvardsson. Men sedan tappade de när de inte riktigt hittade fäste på sträckorna efter. Laddade för att avancera och hamnade på taket på sista.

Leder JSM i superjämna Otrimmat gör Erik Telehagen och Björn Jonasson, vinnarna från Gävle. Den här gången vann de SS6, lördagens korta Gällsåberg på 6520 meter. Då låg han trea i klassen efter Jacob och Mattias, men det blev omkastningar innan målflagg på isslingan som avslutade ÖWR. Där var som sagt Mattias värst, och Jacob puttades ner till andra plats. Samtidigt som gotlänningen Sebastian Johansson i sällskap med Jonas Magnér skuffade ner Erik och Björn från pallen. Men i tabellen hade de en halv poäng mer än Jacob/Stefan. Efter sina maximala poäng i Östersund är Mattias/Andreas trea, men nu väntar Wales på dem. Trots nollan i helgen är Daniel och Nicklas femma i tabellen med sin 19 poäng från Gävle.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *