Adielsson totaltvåa i Uppsala

Det blev en lätt seger för Pontus Tidemand. De tre övriga i mål i Trimmat 4WD var Mattias Adielsson, Michael Wikström och Mattias Jirvelius.

Pontus hade inga problem alls, förutom att han inledningsvis var ovan vid bilen. Men det var ingenting som syntes från publikhåll. När han rullade fram till målbilen på SS1 var han 21,8 sekunder snabbare än Tobias Söderqvist. När han rullade upp på målrampen på Vaksala Torg hade han kört två minuter och 31 sekunder fortare än Mattias Adielsson.
Troligtvis var P-G snabbare de första hundra metrarna, för ut ur skogen och fram mot den skarpa vänstern som följdes av en höger gick det fort. För fort. P-G fick inte till vänstern och innan någon hade fattat hade Skodan rullat ett varv.
– Hade det inte varit trångt och halt hade det gått men nu var farten för hög, säger P-G och fortsätter:
– Klart jag är besviken! Och utan bakvinge gick det inte att fortsätta för det är omöjligt att köra en sådan här bil utan en sådan, suckar P-G.

Redan efter den första etappen var det Mattias och Andreas Johansson som följde Pontus och Jonas Andersson bäst. Fast differensen var uppe i 40 sekunder.
– Otroligt roligt att få möta Pontus, men vi visste på förhand att vi inte skulle vara i närheten av hans tider i en sådan bil. Istället fokuserade vi på att ha så kul som möjligt i vår bil, säger Mattias.
Så långt var Markus Theorin trea i Trimmat 4WD, Mattias Jirvelius fyra och Michael Wikström femma.
Lite senare fick Kenneth Lodeklint ge sig med motorproblem, Stig Andervang med trasig växellåda och Johan Wesslén med tekniska bekymmer. Lars Carlmark slog bort ett hjul och även Markus Theorin fick ge sig.
Efter att ha tappat 20 sekunder i mörkret då det gick lite för fort på ett ställe, och sedan förlorat nästan dubbelt när bakänden på Fokusen stod i diket i en annan vänster, hade Michael börjat få ordning på ekipaget.
– Det började inte klockrent, men det gick bättre och bättre, konstaterar Micke.

Lagom till lunchen var Pontus dryga en och en halv minut före Mattias, som rattade pappa Mats Adielssons Mitsubishi EVO VII, och ytterligare 49 efter
– Det är så otroligt roligt! Det gått brett och både några postlådor och en stolpe har kommit i vägen, konstaterar Mattias.
När han rullade upp på målrampen för att ta emot pokal möttes han av extra jubel då Andreas fick åla sig ut genom förardörren. Den andra gick inte att öppna efter mötet med stolpen.

Pontus vann så klart, och konstaterade att en fight med P-G hade varit uppfriskande.
– Ett otroligt fint arrangemang och härliga vägar. Vi ser fram emot att få möta P-G en annan gång i SM, säger Pontus.
Han fick en ordentlig genomkörare och värdefulla mil på grus inför den spanska VM-deltävlingen då han ska köra för Skoda i WRC.
– Helt perfekt! Det var extra kul med så mycket folk ute efter vägarna som hejade på oss, avslutar Pontus.
Trea blev Bodenföraren Wikström tillsammans med Lennart Nilsson.
– Extra bra att vi slog Mattias på tre sträckor. Nu ska vi hem och utvärdera och fundera på om vi ska köra hela SM nästa år, konstaterar han.
Det var bland annat på powerstage där Micke fick två extra poäng mot Mattias enda.

Varken Pontus. Mattias eller Michael Wikström, trea i Rally Uppsala, var i närheten av någon medalj. Till det har de åkt för få tävlingar. Micke var närmast, för med sjutton fräscha poäng till de 22 han hade förut klättrade han upp till att bli femma bakom Niklas Hägg.
Fyra i klassen i Rally Uppsala blev Mattias Jirvelius, 17,9 sekunder efter Michael Wikström. På 8,8 km långa Vendelsjön (SS8) var han och Henrik Appelskog näst snabbast, och då bara tio sekunder efter Pontus/Jonas.

Bildtext: Totaltvåa i Rally Uppsala blev Andreas Johansson och Mattias Adielsson, två och en halv minut efter Pontus Tidemand och Jonas Andersson. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *