Adielsson värmer upp i ÖWR

Mattias Adielsson gör ett inhopp i SM och Östersund Winter Rally! Allt för att få bästa tänkbara fullfartsträning inför premiären som fabriksförare för Vauxhall Motorsport Junior Rally Team.

Redan helgen efter ÖWR ska han och Andreas Johansson till Storbritannien och köra Mid Wales Stages i det brittiska mästerskapet. Då är han fabriksförare i en ny Vauxhall Adam R2. I Östersund kommer han med sin privata Peugeot 208 R2.
– Jag är oerhört tacksam över att arrangören låter mig åka, svenska SM-tävlingar håller toppklass, och att Vauxhall-teamet ger mig möjlighet att starta. Det här blir bästa tänkbara test inför Wales, säger Mattias.

Senast han körde i SM var fjolårets final i Uppsala. Då rattade han pappa Mats Adielssons Mitsubishi Evo 7 i Trimmat 4WD, och sinkades inledningsvis av bromsproblem. Vilket var avhjälpt till lördagen och då avslutade han Rally Uppsala med en sträckseger. Före det har han två SM-guld i Otrimmat 2WD och ett från Vintersprinten 2014. Samt ett JSM-silver 2013.
– Vi var tvåa efter Emil (Bergkvist) i SSR förra året, det är senast jag åkte JSM så det ska bli fantastiskt att möta alla igen och höra rallyradions kommentarer, säger Mattias.
Och faktum är att Andreas är regerande mästare i JSM Otrimmat, fast då tillsammans med Jacob Jansson.
– Vi kommer att få en riktig genomkörare för det är bra motstånd i JSM. Det ska bli riktigt kul, säger Andreas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *