Adielsson värst sedan Åhlin snurrat

Fredrik Åhlin tog täten över Husås, men en snurrning inne på publiksträckan gjorde att Mattias Adielsson gick om. Efter två körda sträckor leder Mattias Östersund Winter Rally med fyra sekunder.

Under fredagskvällen kördes två sträckor av totalt sju, och Skoda-förarna Fredrik och Mattias tog täten. Efter Husås – där den avslutande iskörningen fick utgå – hade Fredrik ledningen. Men när han snurrade inne på Travet blev det ombytta roller. Mattias går till nattvila med en ledning på exakt fyra sekunder.
Ett år efter motorhaveriet är Mats Jonsson tillbaka i Rally-SM och ÖWR. Bara för att återigen få problem på Travet. Den här gången lossnade en liten skruv och det gjorde att bilen stannade. Skruven är återfunnen och förhoppningsvis innebär det att Mats startar om i morgon bitti.

Under lördagen körs resterande fem sträckor och förutom fighten i täten, är det redan hårt i Trimmat 2WD. Där imponerade Gävles Oskar Sundell på första sträckan. Men sedan tappade han på Travet så att Kristian Johansson tog in fyra och ”bara” är sju sekunder bakom.

Ledare i respektive klass efter etapp 1:
Trimmat 4WD (R5): Mattias Adielsson, Göteborg, Skoda Fabia R5, 14.35,9.
Övriga 4WD: Tobias Johansson, Ludvika MS, Mitsubishi Evo 9, 14.50,0.
Trimmat 2WD (R3): Oscar Sundell, SMK Gävle, Toyota Corolla, 15.28,3.
Otrimmat 2WD (R2): Pontus Åhman, Almunge MK, Peugeot 208 R2, 15.35,1.
JSM Trimmat (R3): Pontus Jakobsson, SMK Nyköping, Toyota Corolla, 15.43,0.
JSM Otrimmat (R2): Victor Karlsson, Vimmerby MK, Ford Fiesta R2, 16.05,2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *