Åhlin anför vargarna i 4WD

Ska Fredrik Åhlin tvåla till de andra åtta i Trimmat 4 WD (R5) i helgen? Han går i alla fall ut först, och i 4WD Övriga är Tobias Johansson tätman. Han har tio hungriga vargar bakom sig.

20 fyrhjulsdrivna ekipage till start, och någon kommer att vinna totalt.
Fredrik Åhlin – Med sin internationella erfarenhet har han både meriter och fart nog. Ny co-driver i Joakim Sjöberg och det är nu de ska trimma ihop sig inför Rally Sweden. Glödheta onekligen!
Thomas Thunström – Regerande mästare som inser att SM inte är klart med Vännäs, utan han ska försöka ta poäng under hela året. Så många som möjligt i varje tävling.
Mattias Adielsson – Jokerförare som kör för nystartade Pontus Tidemand Racing i teamets nya Skoda Fabia R5. Även han har Rally Sweden som prio ett och förbereder sig i Vännäs. En som alltid åker fort.
Jörgen Jonasson – ”Gammal” internationellt meriterad hemmaåkare som självklart vill vinna när fansen tittar på och han i allra högsta grad kan vägkaraktären. Kommer att ge allt. Självklart också en joker.
Martin Berglund – Han har börjat säsongen med att rada upp totalsegrar med Ole Kristian Vejbys före detta Skoda Fabia R5. En kille som inte finner någon anledning att bryta den trenden i helgen.
Johan Holmberg – Gotlands mest meriterade SM-åkare som nu sadlar om till Fiesta R5. Han och Christoffer Bäck ska också köra Rally Sweden och Vännäs förväntas bli en ordentlig genomkörare.
Algot Öberg – vann Otrimmat 4WD i Östersund för ett par år sedan och är nu tillbaka efter att ha provat R5 lite förra året. Nu kör han sin Subaru Impreza STI WRX och Jim Hjerpe ska sköta noteriet.
Mikael Jirvelius – Vann Rally Näsviken totalt alldeles nyligen och siktar så klart på att knäppa de framförvarande på näsan. Ju fler desto bättre. Kör en Mitsubishi R5 ihop med Anders Wallbom.
Bengt Abrahamsson – Förra året krånglade Mitsun väl mycket men sedan de hittat sprickan i databoxen (som släppt in fukt) ska det bli åka av. Som alltid Peter Fogel i högerstolen.

4 WD Övriga. Fyra jokrar i leken som innehåller dussinet kort när Rally Vännäs drar igång. Michael Wikström och Thomas Lahti var väl givna, men Tobias Johansson och Tomas Bergman?
Tobias Johansson – Åkte av 300 meter innan målet på SS2 (3,5 mil lång) i Bergslagsrallyt. Då valde han att spara Mitsun, för han kände att SM-farten fanns där. Vännäs är hans joker då han trivs på is och snö, och går för seger.
Michael Wikström – Precis som förra året tänker han köra de två vintertävlingarna och sedan utvärdera. Då ledde han SM, förhoppningsvis går det bra nu också så det blir full säsong i Focusen. En jokerförare.
Tomas Bergman – Överraskade stort i Gävle. Nu blir det troligen bara en vinter och en sommarstart för hans del, så då passar han på att ta jokern direkt. Dessutom anser han att det generellt går bättre på vinterväglag än grus.
Stig Andervang – Friskusen som laddar så allt kan hända. Topp eller botten i Vännäs, ja det visar sig snart. Dick Wicksells forna Subaru Impreza WRC är han anmäld i.
Thomas Lahti – En fortåkare från norr som numera lämnar sin Volvo kvar hemma i garaget för att köra en Evo 8. Det går bara fortare och fortare och den som känner Lahti vet att han ogärna vill ha någon sörlänning framför sig i helgen!
Joachim Grahn – Färgstark skåning som brukar dyka upp i Snapphanerallyt. Nu tänker han sig full säsong och det blir förstås intressant att se vad han, Rickard Nilsson och Focusen kan prestera.
Markku Kärkkäinen – Förra året havererade bakväxeln i Plåtrallyt på Brännlandsåsen. Nu var siktet inställt på att komma längre än så med Celican, då gick turbon och Markku kommer tyvärr inte till start.
Harry Joki – Forne piloten gör SM-comeback i en Evo 7:a. Annars har han mest kört en historisk Volvo 242 på senare år. Längre tillbaka har han tre SM-guld och en bunt silvermedaljer.
Fredrik Grahn – Teamkompis med Joki, men med bara ett par SM-tävlingar bakom sig. Nu är tanken full SM-satsning och att vara före Joki i mål (*skratt*). Kör en Focus och var tvåa totalt i Treskerundan.
Mikael Gustafsson – Tappade flera minuter på sista nu senast i Bergslagsrallyt och sjönk ohjälpligt i resultatlistan. Revansch att vänta i helgen med Evo 9:an.
Per Göthberg – Tillsammans med Robert Eriksson och de fyra mekanikerna togs beslutet att göra det Per allra helst vill och köpa en Fabia WRC. Nu ser han sig som en turist i Vännäs. En som ska ha riktigt kul!
Henrik Carlzon – B-förare från SMK Linde som tillsammans med Petra Nordqvist (Hällefors MK) nyss var fyra totalt i Treskerundan. Kör en Mitsubishi Lancer Evo VII.

Bildtext:
Fredrik Åhlin anför flocken av hungriga vargar i Rally Vännäs. Seger vore bästa tänkbara uppvärmning inför Rally Sweden. Foto: Stanislav Kucera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *