Åhlin toppar East Sweden Rally efter dag ett

Det är inte helt oväntat Fredrik Åhlin som kört till sig ledningen i East Sweden Rally efter dag ett. Han leder tävlingen med imponerande 16 sekunder före tvåan Frank Tore Larsen. På tredje plats i klassen Trimmat 4WD ligger Jerker Axelsson, som vann den första asfaltssträckan vid SAAB-Arena. Jerker är endast 0,2 sekunder framför värsta titelkonkorrenten Mats Jonsson.

– Det har börjat helt okej på tanke på allt, vi fortsätter och attackera imorgon. Det gäller att va före Jonsson, Säger Jerker.

I Trimmat 2WD är det Kristian Johansson som leder efter bra körning på andra sträckan, där han var snabbast. Två 0,7 sekunder bakom Kristian är Tobias Johansson som visade imponerande körning i sin Saab, och han och co-drivern Sofie Lundmark ser fram emot morgondagen. Leif Petersson ligger trea i klassen, precis före Tobias Söderqvist. Och de är just de två som fightas om SM-guldet. Mycket spänning väntar i Trimmat 2WD imorgon.

Christoffer Jacobsson, som vann Rally Askersund, leder Otrimmat 2WD före Martin Jansson med 11 sekunder. Detta efter att Mattias Ledin snurrade på SS2 och tappade över 20 sekunder. Men räkna med att Ledin kommer ladda imorgon, han kan även säkra guldet i klassen med ett bra resultat.

I den Otrimmade Junior-SM klassen har Sindre Furuseth kopplat greppet om ledningen före Erik Telehagen, som innehar andraplatsen före SM-ledande Jacob Jansson. Markus Theorin var dock den som inledde starkast. Men efter två snurrningar på den avslutande sträckan är han över minuten efter Sindre i sammandraget.

– Det är ledsamt, troligtvis lite för hårt ladd och mycket rullgrus. Vi kämpar på imorgon och försöker ta så mycket poäng som möjligt,Säger Markus.

Daniel Röjsel fortsätter att imponera i JSM-Trimmat, och är snabbaste 2WD bil i tävlingen. Han leder före Pontus Lönnström som fortsätter prestera bra i sin över 40 år gamla Volvo. Trea i klassen är Patrik Adolfsson, som kom igen starkt efter rullningen i Askersund senast. På fjärde plats hittar vi SM-ledande Pelle Wilén, som kör säkert för att kunna säkra guldet imorgon.

I Otrimmat 4WD leder Joakim Carlström före Niklas Hägg med en knapp sekund. Trea är Kristoffer Karlsson, som går från klarhet till klarhet och blandar sig i toppstriden i klassen på riktigt allvar. Fyra är Kristoffers kusin Robert Blomberg.

7 stycken sträckor återstår av East Sweden Rally med start 8.30 imorgon. Du följer rallyt lättast via rallyradion på rallysm.se/rallyradion

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *