Åhlin vann ett tufft SSR

Landslagsföraren Fredrik Åhlin tog sin andra totalseger i South Swedish Rally efter att ha varit i ledning från första metern till sista.

Som väntat blev det en tuff fight mellan Fredrik och Mattias Adielsson. För trots att Mattias fick punktering direkt på lördagens morgon och snurrade på sträckan efter och tvingades backa och greja, var han inte längre bort än att ett misstag från Fredriks sida skulle räcka för avancemang. Men något grovs sådant kom inte.
– En fantastisk tävling! Det finns många snabba förare här hemma så vi har förberett oss lika noga som utomlands och det höll hela vägen, säger en nöjd Åhlin.

Fast även Fredrik kände på en sten på sträcka sju och fick köra de två kommande sträckorna med en böjd styrarm. Ratten blev att stå 45 grader åt vänster.
För Mattias gick mötet med en av alla stenar sämre. Han hade den med i noterna, slog ändå i höger fram och fick ge sig då länkarmen gick av.
– Jag är så klart besviken. Vi genade för att hämta in lite tid och kom en decimeter fel. Det räckte, suckar Mattias.

På andra plats slutade istället Martin Berglund, som på slutet satsade allt på att ta sig om Johan Holmberg.
– Det trodde jag aldrig efter att ha kört vilse (rakt fram) på SS1. Och att sedan vinna över Åhlin på SS1 var fint för det är helt otroligt var tempot dras upp, säger Martin.
– Jag är glad över tredjeplatsen, för det har varit ett händelserikt och bekymmersamt rally. Så bara att ta sig i mål var en bedrift, säger Johan.
Förutom en punktering hade han stora bromsproblem och drog på sig prick för att han inte hann ut från servicen i tid. Då hade han ändå inte luftat grejerna.
– Det var ju panik och jag fick sitta och pumpa med pedalen hela tiden. Och på SS3 slog vi sönder en bärarm, säger Johan och fortsätter:
– Men jag kommer in i bilen mer och mer och är nöjd med farten. Mot slutet tog vi heller inga risker utan ville i mål.

Martin var våghalsigare i sina ronder med Johan och knep andraplatsen med fyra  ynka tiondelar. Så tätt var det!
Fyra Thomas Thunström och femma Martin Hagman.
Förutom Mattias tvingades Anders Karlsson och Jörgen Jonasson bryta, båda efter att ha varit av vägen.
– Jag kom helt enkelt för fort, hamnade ute i det lösa och bilen hamnade på sidan, säger Jörgen efter att ha påpekat att vinter nog ändå är mer hans grej.

Bilidtext: Fredrik Åhlin och Joakim Sjöberg segrade i South Swedish Rally efter att ha varit i ledning från första till sista metern. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *