Åhlin värmer upp i Rally Vännäs

Då och då dyker han upp i Rally-SM, värmlänningen Fredrik Åhlin. Rally Vännäs blir glädjande nog ett sådant besök!

Idag bekräftade Fredrik att det blir åka av i en R5:a. Det internationella tävlandet har lockat landslagsföraren, så senast han var med i SM var då han vann South Swedish Rally 2015. Året innan Rally Uppsala efter en sällsynt sekundstrid med Ramona Karlsson ett år tidigare. Då vann Ramona med 1,8 sekunder. Istället blev det klasseger i Östersund Winter Rally och South Swedish Rally. Redan då hade han hunnit skaffa sig meriterande rutin i WRC Academy, även om det mest var stolpe ut och han slutade åtta totalt.
Förra säsongen var han ytterst nära att segra i det Öppna Brittiska mästerskapet. Men förlorade med en poäng – eller om man så vill 0,1 sekund. Minst sagt snöpligt.

Nu blir Rally Vännäs nästa anhalt på karriärstegen, som träningsrunda inför Rally Sweden.
– Internationellt blir man så van vid att köra nya tävlingar, så det ska inte vara några problem. En bra recce och jobbet efter det, så är seger målet, säger Fredrik.
Faktum är han dessutom kört en gång redan i Vännäs. Fast där är länge sedan.
– Och dessutom var det utbildningsrally!
Fast lite förkovran är också denna SM-start.
– Det är viktigt att Jocke och jag jobbar ihop oss inför Svenska. Det är det stora målet, fortsätter Fredrik.
När han ändå är igång på ”hemmaplan” är planen att köra Östersund Winter Rally också. Senast var ju klassegern 2013, då han var den första att vinna tvåhjulsdrivet med en Ford Fiesta R2. Då efter en fin fight med Tobias Söderqvist i Corollan.

Bildtext:

Fredrik Åhlin tar vägen över Rally Vännäs med nya co-drivern Joakim Sjöberg, som en rejäl genomkörare inför Rally Sweden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *