Albin Nordh byter SM mot EM

Albin Nordh och hans nya kartläsare för året, Christoffer Bäck, gjorde till i år en ambitiös satsning mot SM-guldet i Otrimmat 2WD och JSM Otrimmat när de införskaffade en Ford Fiesta R2T19 av senaste modell från M-Sport Polen. Inför deltävling två i SM nästa helg i Hässleholm ligger de på en andraplats i mästerskapet, men kommer nu inte till start.

Vi fick en möjlighet att köra EM-deltävlingen i Lettland så vi tog den, vi vet även att det gör det svårare för oss att nå vårat huvud mål i år som är att vinna Rally-SM då tävlingen körs samma datum som deltävlingen i Hässleholm.

Men vi ser även tävligen i Lettland som en möjlighet att utvecklas och få mer erfarenhet. Vi är ödmjuka för insatsen och är där för att lära oss och skaffa erfarenhet, säger Albin.

I premiären i Vännäs hade Nordh och Bäck en fight med Pontus Lönnström och Stefan Gustafsson om segern, där Lönnström och Gustafsson gick vinnande ur kampen. Men Pontus och Stefan missar nästa deltävling i Linköping eftersom den krockar med deras andra tävling i Junior-VM i Estland.

Foto: JC Rallypics

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *