Amerikan jagar grusträning i SSR

Den 27-årige amerikanen Sean Johnston ser fram emot att lära sig mer om rally och i synnerhet om att köra på grus. Därför startar han i South Swedish Rally.

Säkert kommer det att finnas några i publiken som anser att videospel är slöseri med tid. Men för Sean Johnston, från Kalifornien, var det vägen in i motorsporten. År 2011 ingick han i nordamerikanska Nissan GT Academy, en tävling där den snabbaste Grand Turismo 5-spelaren i USA fick köra en riktig bil. Sean slutade som tvåa, knappt slagen. Efter några månader med hårt arbete, resor, nätskapande och envishet kunde han till nästa säsong videotävla i ISMA GT3 Cup Challenge. Det mästerskapet vann han med pallplatser i 14 av de 15 tävlingarna.
Den framgången fick honom att flytta till Europa för att köra ”på riktigt” i Porsche Carrera Cup Deutschland. Han har också deltagit i Daytona 24-timmars oh Sebring 12-timmars, och vann totalt Barcelona 24-timmar med en Mercedes SLS AMG GT3 i Blancplain GT Series Endurance Cup.

Nu är det rally som gäller för den 27-årige friskusen från Kalifornien. Sin allra första tävling körde han nyligen i ADAC Saarland Pfalz Rallye, där han slutade åtta i Opel Adam Cup. Slagen med fyra minuter av Elias Lundberg, tvåan i klassen.
Den som åkte med Sean i Saarland var Joakim Sjöberg.
– Jag gläder mig vansinnigt mycket åt att vara en del av den för mig nya världen rally! Jag har mycket kvar att lära, men ska arbeta hårt och ser fram emot att samla på mig erfarenheter av grus i SSR, skriver Sean i ett pressmeddelande.

När Rally-SM fortsätter med South Swedish Rally den 11-12 maj ska Alex Kihurani sköta notläsningen åt amerikanen. Bilen de kör är en Opel Adam R2 för team Audex Motorsport GmbH.
— Han är väl ingen som kommer att vinna det här. Men det är en kul grej att han kommer, säger Anders Martinsson i SSR:s organisation.

Bildtext: Amerikanen Sean Johnston är heltänd på rally och kommer till SSR med den Opel Adam R2 han körde för team Audex Motorsport i Saarland Pflaz Rallye. Foto: Audex Motorsport
Källa: Pressrelease från Sean Johnston

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *