Anmälan öppen till Mekonomen Bergslagsrallyt

Inbjudan ligger ute och Mekonomen går in som samarbetspartner till Bergslagsrallyt, både som verkstad och butik i Ludvika.

– Det är kul att min hemmatävling får heta Mekonomen Bergslagsrallyt, säger Roger Eriksson.
De senaste sju åren har han drivit Mekonomen Verkstad i Ludvika, och intresse för rally har han alltid haft. Redan för femton år sedan hade han en rallyutrustad VW Golf han tävlade med främst lokalt. Nu är han på väg tillbaka.
– Nej Bergslagsrallyt och SM ska jag inte köra! Min comeback blir på lägre nivå med en Suzuki 1300 för den cupen, så småningom i sommar, fortsätter Roger Eriksson.

Mekonomens satsning på hemmatävlingen Bergslagsrallyt sker istället som partner till arrangören. Bland annat blir det erbjudanden i butiken vid utfarten mot Västerås, och eventuellt provkörning av dieseldrivna mopedbilar vid Folkets Hus dit tävlingsbilarna med jämna mellanrum går in för service. Mekonomen verkstad har sina lokaler ett par stenkast från publiksträckan, så bli inte förvånad om där också blir extra livaktigt den 26 januari.

– Vi har inte bestämt allt utan mest spånat idéer ännu så länge, men tanken är att Mekonomen tillsammans med Bergslagsrallyt ska bli ett rejält avstamp på Ludvikas 100 års jubileum, både för invånarna och tillresta rallyfans, säger tävlingsledare Johan Strömberg och tillägger:
– Vi i arrangörsledet är väldigt glada och stolta över att Mekonomen valt att göra Bergslagsrallyt till någonting extra tillsammans med oss.

Anmälan är nu öppen och den görs elektroniskt på www.raceconsulting.se, senast söndagen den 13 januari klockan 18.00. Precis som den gångna säsongen finns det möjlighet att välja premiären som jokertävling. Vid målgång blir skörden då 1,5 gånger inkörda SM-poäng.
Mekonomen Bergslagsrallyt mäter totalt 300 km, varav 138 km fördelas på åtta specialsträckor.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *