Anmälan öppnar till ESR

Fredagen den 7 juli 18.00 öppnar anmälan till årets final i Rally-SM, East Sweden Rally i Linköping. Säsongen avslutas med nio SS på sammanlagt 127 km.

Den officiella starten sker 17.30 från rampen utanför Saab Arena. Transporten ut till första är kortast tänkbara, då den sedvanliga publiksträckan runt ishallen står först i raden av utmaningar. Just till den är det möjligt att märka in fyra extra däck, som bara får användas under SS1. Det är däremot inte tillåtet att använda annat än några av de ordinarie åtta grusdäcken då sträckan återkommer en andra gång, direkt före lunch på lördagen.
Förutom publiksträckan körs ytterligare två sträckor under fredagen, dessa går ute i de östgötska skogarna.

Förra året var SS4 en rysare på lördagsmorgon, då många tvingades ge upp. Som vanligt går det att starta om, både efter fredagen och efter lördag förmiddags fyra sträckor.
Power stage är sista, alltså SS9. Därefter är det målgång hos Appelskogs Bil, förutom för de tre främsta i respektive klass som får fortsätta till målrampen.
Arrangören sätter en gräns på maximalt 100 startande i East Sweden Rally, inklusive deltagare i östgötaklasserna. Den supporttävlingen kör endast lördagens sträckor.
Det är viktigt att alla är extra noga med sin hastighet under rekognoseringen. Den är max 50 km/h, med undantag för några kortare partier där den är lägre enligt utplacerade skyltar. Kontroller kommer att göras och den här gången är det inget snack, utan den som kör för fort får 30 sekunders tidstillägg. Ny förseelse och det blir tre minuters tidstillägg. Därefter gäller diskvalifikation.

Anmälan öppnar alltså ikväll 18.00, och stänger den 27 augusti vid samma tid. Den som anmält sig och sedan får förhinder, kan ångra sig och få tillbaka hela anmälningsavgiften förutsatt att återtagande görs i skriftligt form och innan klockan 18.00 den 27 augusti.
Efteranmälan kan göras i mål av plats och till en högre avgift, senast söndagen den 3 september klockan 18.00.
East Sweden Rally utgör final i svenskt mästerskap i rally. Tävlingen ingår också i FIA Scandinavian Rally Trophy Candidate och North European Zone Rally Championship 2017.
Totalt har SM-finalen i Linköping en längd på cirka 470 km, varav alltså 127 är avgörande för vilka som blir årets medaljörer.
Varmt välkommen med din anmälan!

Bildtext:
En som brukar dyka upp när det är hemmatävling är Viktor Liljesson. Förra året körde han finalen i Uppsala och då gick det så här. Foto: Kurt Eliasson

One thought on “Anmälan öppnar till ESR

  • augusti 21, 2018 kl. 6:17 f m
    Permalänk

    Vart kan man få tag i program o karta inför helgen i Linköping

    Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *