Anmälan öppnar till Gävle

Samtliga åtta sträckor körs på lördagen när SM gästar Rally Bilmetro i Gävle den 9-10 juni. Anmälan öppnar nu på lördag.

Det vanliga är att SM-deltävlingarna startar med en kortare etapp under fredagskvällen, för att fortsätta med resterande bansträckning under lördagen.
Men när Sandvikens MK står värd för den fjärde deltävlingen av sex i svenskt mästerskap i rally går samtliga sträckor på lördagen. Första start 09.00, målgång sen eftermiddag.
– De tävlande har pratat om, och önskat sig, kortare tävlingar i tid, så nu går vi hela vägen och hoppas att det ska uppskattas, säger tävlingsledare Kalle Andersson.

Totalt ska cirka 348 km köras, varav runt 101 km är specialsträckor. Publiksträcka blir det på gamla militärområdet I14, i anslutning till Gävle centrum. Där får publiken möjlighet att se bilarna två gånger, för de fyra kilometrarna körs först före lunch, och direkt efter är det dags igen. De som tvingas bryta på förmiddagen kan starta om efter lunch.
– Vi planerar för att ha fyra timmars aktiviteter på publiksträckan för att både åskådare, förare och partners ska trivas ordentligt och hinna se mycket rally, säger Kalle.
Den sträckan är den enda som körs två gånger.

Tävlingscentra blir vid Gavlerinken i Gävle och från och med lördag har de tävlande möjlighet att anmäla sig. Ordinarie anmälan stänger sedan den 28 maj, kl.18.00.
– Vi är ute i god tid, men kände att vi är färdiga så då kan vi lika gärna öppna anmälan, fortsätter Kalle Andersson.
Han har också lite annat att tänka på, då han i sommar även tar sig an uppgiften som tävlingsledare för Midnattssolsrallyt i Vimmerby.
– Först SM-veckan i Söderhamn, sedan vår egen SM-deltävling och på det Midnattssolsrallyt. Ja, det blir hektiska sex månader. Men jättekul!

I nästa vecka öppnar också anmälan till South Swedish Rally 26-27 maj.

Bildtext:
Tävlingsledare för Rally Bilmetro i Gävle är Kalle Andersson, Sandvikens MK. Här fångad på bild i Östersund tillsammans med Rally-SM:s huvudsponsor TOOLS. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *