Anmälan till Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge öppen

Under onsdagen öppnade anmälan till Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge, som är årets SM-final i Rally-SM den 27-28 september, och efter knappt två dagar har redan sju ekipage hunnit anmäla sig till tävlingen. Detta är första gången sedan 1977 som det arrangeras en SM-tävling i rally i västra Blekinge och Sparbanken i Karlshamn är huvudsponsorer till evenemanget.

En av de som var riktigt snabba med sin anmälan var den erkänt snabbe Mattis Olsson, med kartläsare Marcus Sundh, som kommer till start i sin fyrhjulsdrivna Ford Fiesta R5.

– Det var mest bara en kul grej, vi brukar försöka vara snabbast med att anmäla oss till tävlingar för att man normalt får en bättre startposition här i södra Sverige. Nu är det inte så i SM, men det var roligt ändå, säger Mattis.

Mattis och Marcus har i över 10 år tillhört eliten i södra Sverige i tvåhjulsdrivna klassen, men till 2019 har man bytt upp sig till en fyrhjulsdriven Ford i den snabbaste klassen i SM. I år har man inte följt SM-serien, utan fokuserar på Sydsvenska Mästerskapet, som också ingår i Sparbanken i Karlshamn Rally Blekinge.

– Vi kommer till Blekinge för att köra och ha kul. Det kommer som vanligt vara väldigt krokiga och utslagsgivande vägar, som dessutom kommer gå delvis i mörker. Vi ska köra i vårt eget tempo och ha roligt. Visst är det hur häftigt som helst att vi tävlar mot världsmästare som Johan Kristoffersson, men vi får inte tänka för mycket på det, fortsätter Mattis.

Två deltävlingar återstår i Rally-SM innan det är dags för finalen, och Robert Goude från tävlingsorganisationen tycker det är kul att intresset för tävlingen redan är så stort.

– Det känns skönt, och är ett stort steg i arbetet med tävlingen, att vi har publicerat inbjudan och öppnat anmälan. Det är roligt att det är sånt intresse med en gång. Vi hoppas att intresset fortsätter vara stort, så det blir en spännande och utslagsgivande SM-Final, avslutar Goude.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *