Äntligen höll det för Röjsel

Med rekordartade 42 startande i Trimmat 2WD var det upplagt för världens fight mellan snövallarna runt Ludvika. Allra vassast visade sig junioren Daniel Röjsel vara i sin Opel Corsa.

Att ”masjäveln,” som numera bor utanför Anderstorp, har farten har han visat många gånger. Det som inte riktigt hängt med är tekniken, utan allt för många gånger har han tvingats bryta i ledning.
Därför var han nära att smälla av när en oljeslang gick sönder i Corsan i Mekonomen Bergslagsrallyt.
– Han blir mest tyst och ännu mer fokuserad på att fälla ner när sådant händer, säger co-driver Mikael Johansson, själv med licens för Ludvika MS.
Den här gången gick det att reparera innan något annat tog stryk och duon kunde fortsätta.

De tog ledningen redan på första sträckan med i runda slängar tio sekunder till Corolla-föraren Jonas Åkesson/Martin Holmdahl. Samma avstånd ungefär till Mats Larsson/Mikael Johansson, även de i en Corolla.
Ny sträckseger för Röjsel på Björnjägarn och då med en ledning på dryga 22 sekunder till Kristian Johansson.
Det var först på powerstage Röjsel missade sträcksegern. Istället fick han nöja sig med två poäng för de fem tog Stefan Alenmalm hand om när han nu bytt från Volvo till Corolla. Fyra poäng till Niklas Hägg och tre till Robin Sandberg. En pinne till Niklas Karlsson.

Vid det laget hade Kristian Johansson tappat närkontakten med täten då han istället gick i klinch med en snövall. Han revanscherade sig och vann samtliga fyra sträckor under andra etappen. Men dagen var redan förstörd i och med att han och Fredrik Livh tappat tre minuter.
– Jag missade en not så det var mitt eget fel att vi hamnade i diket, suckar Kristian som slutade nia.
Seniorerna Robin Sandberg/Mathias Bengtsson och Johan Holmberg/Christoffer Bäck försökte knapra in på junioren Röjsel. Som minst var avståndet 6,2 sekunder, men närmare än så kom inte Sandberg. Men han hade heller ingen problemfri resa utan fick upp kylarvatten på rutan.
– Det blev simmigt och gott…
Sandberg blev tvåa och Holmberg trea. Niklas Hägg/Toni Sundkvist fyra och Volvoduon Emil Karlsson (lotsad av födelsedagsbarnet Jessica Larsson) och Simon Karlsson/Tobias Steen femma respektive sexa.
Röjsel starka insats i Trimmat 2WD gjorde att han gick in som femma i det totala slutresultatet.

Av de fem som valt Bergslagsrallyt till jokertävling fanns Kristian Johansson och Tomas ”Lången” Pettersson. Lången körde in som sjua och Kristian nia så några extra poäng blev det.
23-årige Daniel Röjsel och Mikael Johansson vann naturligtvis också JSM för den trimmade delen. Simon Karlsson/Tobias Steen tvåa och Linus Månsson/Carl Eriksson trea.
För Elias Lundberg gick det inte alls. Ett växellådsfäste gick sönder redan på SS1, och han och David Arhusiander tvingades bryta.

Bildtext:
Daniel Röjsel/Mikael Johansson vann Trimmat 2WD och slutade femma totalt i Mekonomen Bergslagsrallyt. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *