Äntligen seger för Andreas

För Andreas Persson i JSM Trimmat räckte det med ett enda ord för att summera segern i South Swedish Rally – äntligen!

Pontus Åhman var den som gick ut hårdast. Så hårt att det blev pannkaka direkt. Tursamt nog gick de i princip runt på huven, ner i en lerpöl så skadorna inskränkte sig till att Corsan blev något nättare i formen och det sladdade lite extra då bakvagnen fått en liten kyss.
– Tursamt nog slog vi inte i något hjul när vi rullade. Därför kunde vi fortsätta, säger Pontus som trots allt knep fyra SM-poäng som siste man i mål.
Istället blev det den andra brödratrion, Andreas och Henrik Persson, som triumferade.
– Äntligen! Bilen har fungerat perfekt och framför allt är jag glad över den idag, säger Andreas.
Han var näta ett buskage på SS4, men det var också allt.
– Nu ska vi bara kolla igenom bilen och ta med oss den goa känslan till Gävle!
Men några extra poäng blev det inte för Helmia-föraren. De tre tog Pontus Jakobsson, som ledde efter SS1 (fyra totalt!) men sedan tvingades bryta för dagen efter närkontakt med en sten. Teamet jobbade hårt, startade om och vann sträcka åtta, nio och så den viktiga tretton.
– Målsättningen var att ta Åhman och avsluta med sträckseger och vi lyckades med båda, säger Pontus.

En annan som fick bryta tidigt på fredagen var Emil Karlsson, då styrslaget gick av och han fick närkontakt med myllan i Blekinge. Två PW-poäng blev belöningen då han startade om, samt sträcksegrar på SS2, 4 och 12. Emil behåller också bronsplatsen inför Gävle, även om Andreas tog ett klart steg uppåt och skuggar endast en poäng bakom.
För Jakobsson var de tre extra poängen viktiga i guldjakten, då han tack vare omstart och en sjundeplats inkasserade nio pinnar totalt, mot ledande Åhmans fyra.
Klasstvåa i SSR blev Markus Theorin med sin nya Ignis, dryga 22 sekunder bakom Andreas.
– Vi är jättenöjda! Bilen har fungerat kanon och det känns toppen för som alltid var det ett tufft rally här nere, säger Markus.
Trea, en ändå gladare Simon Andersson, som för första gången fick ta plats på podiet i en JSM-tävling och få ett pris i glas att ställa på hedersplats hemma i Jönköping.
Ytterligare två Volvo-åkare följde; fyran Mikael Wallon och femman Simon Karlsson.

Bildtext:
Andreas Persson, med bror Henrik i högerstolen, satt i en Renault Clio RS som fungerade perfekt i helgen. Då blev det seger i JSM Trimmat. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *