Bankett utöver det vanliga

36 medaljer och ett prisregn SM-förare aldrig sett maken till. Och tre lurifaxer som underhöll med hjälp av ”frivilliga”. Årets bankett blev något att minnas länge.

Som om nu inte det skulle vara nog blev det en konsert i Linköpings Konsert & Kongress med Lars Stugemos band HIQ Experience Orchestra, och möjlighet till dans för den som så önskade.
De flesta valde att njuta av musiken lite på avstånd för att också kunna diskutera, berätta, skryta och lyssna till alla uppställ och aha-upplevelser under den gångna säsongen. Så här i efterhand är det ju mycket som låter bättre än innan…

Det som mest bet sig fast i minnet var ändå prisregnet. Medaljer förstås till samtliga, men också presentkort och checkar till ansenliga summor.
Bland annat ärade Hässleholms MK fyra juniorer med fria startavgifter till Snapphanerallyt, näst sista deltävlingen i 2018-års mästerskap.
– Jag hade absolut ingen aning om att jag skulle få det. Helt suveränt och superkul! För det är klart att jag ska åka SM nästa år. Än så länge vet jag inte i vilken bil, men åka ska jag, säger Markus Theorin, som efter en strulig säsong fick nöja sig med att bli femma i JSM Trimmat.

Mesta medaljör blev co-drivern Christer Carlsson, Katrineholms MK. Han äntrade först scenen ihop med Johnny Andersson för att hämta silver i Otrimmat 2WD. Sedan han lagom firat den bragden var det dags att knata till scenen igen, denna gång för att hämta brons tillsammans med Niklas Hägg i Trimmat 4WD.
– Niklas och jag satt rygg i rygg och pratade mycket under prisutdelningen. Häng på du, sa han när det var dags och då gjorde jag det, säger Christer, som åkte fyra av sex deltävlingar med Niklas.
– Banketten tyckte jag var helt i åkarnas smak. Buffé passar den här typen av folk perfekt, och gubbarna som spelade var bra, och de som blev uppbjudna bjöd verkligen till. Drag hela tiden, riktigt, riktigt bra, fortsätter Christer.

”Gubbarna” var Glesbygdsrebellerna, tre musikaliska herrar som inledde hårt och sedan hade hela publiken i sin hand. De hade ju aldrig sett så många folkrace-åkare på ett bräde förut…
Ni som inte hade möjlighet att vara med missade verkligen någonting.
– Alla våra prisutdelningar har tendens att bli långdragna, men det var i alla avseenden en lyckad kväll och jag är både stolt och glad över att ha fått vara med, säger förbundsordförande Kenneth Thorén.
Han var en ”frivillig”, som beordrades upp på scenen tillsammans med Lars Mattsson, ordförande i MAS. De fick det ”tunga” uppdraget att visa publiken textraderna till en refräng i ”allsången”. Och mana på så att lag ett skulle låta mer och värre än lag två. Eller om det var tvärtom…?
Andra frivilliga var Pontus Tidemand och Jerker Axelsson. De spelade (med bravur?) på gamla hederliga tvättbrädor med diskborstar och gjorde verkligen sitt yttersta för att hålla både takt och ton. Allt för att få publiken i extas, vilket vid det laget inte var så svårt.

Bildtext:
Svenska Bilsportförbundets ordförande Kenneth Thorén beordrades upp på scenen som ”frivillig” för att hjälpa publiken med texten till refrängen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *