”Bara guld som räknas”

Att det blir medalj i 4WD Övriga, det kan Tobias Johansson vara övertygad om.
– Fast det är bara guld som räknas, slår Ludvikaföraren fast.

Inför EC Snapphanerallyt har han ett gynnsamt utgångsläge med 48 poäng mer än Thomas Lahti. Bodenföraren måste alltså tvåla till Tobias rätt rejält för att nå ädlaste valör, för han kan som mest byta ut 12-taggaren från Östersund mot en seger. Vinner han dessutom powerstage och upprepar samma bedrift i Linköping slutar han på 129,5 poäng.
Tobias lyckades inte heller fullt ut i Östersund, utan har en andraplats där som han kan förbättra. Sett från det andra hållet ska han alltså minska sina 119,5 poäng med 18 (plus 4 från power stage) och i så fall utgår han redan nu från 97,5 och kan alltså sluta på 167,5 om han vinner rubbet som återstår. Noll poäng i Hässleholm men full pott i Linköping och han stannar på 159,5. Noll i båda och det blir totalt 129,5 poäng för Tobias.
– Jag skiter i att räkna utan koncentrerar mig på att köra och vinna båda tävlingarna. Det är det vi åker dit för, säger han.
Skulle båda sluta på 129,5 poäng går guldmedaljen till Tobias och Bosse Holmstrand i kraft av tre delsegrar.

Även Michael Wikström kommer till start och både han, Tobias och Thomas valde Vännäs som jokertävling. Sedan vann Micke i Östersund, för att stå över den långa och tidsödande redan från Boden ner till Älmhult och South Swedish Rally. I Askersund var han tillbaka, men tappade ruskigt mycket tid när huven slog upp på SS7. Inte blev det bättre av att styrservon försvann och han fick ett rejält styrkepass för armarna på de sista tre sträckorna.
– Nu ska vi försöka vara med och röra om i grytan lite mer, säger Micke.

Konkurrensen har dock hårdnat. Eskilstunas Per Göthberg stortrivs i sin Fabia WRC och avslutade SSR snyggt. I Askersund var han outstanding fram till det att bromsarna bak försvann i dammet och han valde att bryta. Det ligger lite i luften att det bara är en tidsfråga innan han vinner. Kanske till och med totalt!
Förare som Johan Rudengren – har dessutom valt Snapphane som jokertävling – vill förstås plocka viktiga poäng, liksom Harry Joki. Harry har också kryssat i rutan för joker, precis som Bengt Bengtsson och C-föraren Esko Siren från Gullabo RC.

Bildtext: Konkurrenterna flydde när det var dags för Pommacen att flöda i Askersund. Nu är det Tobias Johansson som ska jagas i 4WD Övriga i helgen. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *