Bergkvist och Ledin i Otrimmat

Som väntat är det Emil Bergkvist i topp i Otrimmat 4WD och Mattias Ledin i Otrimmat 2WD. Mattias är värst då hans försprång är 42 sekunder efter fyra körda sträckor.

Men Emil och Henrik Appelskog är bara ett ögonblick efter i den tidsfighten, för de har en marginal ner till andraplacerade Joachim Carlström/Jörgen Norman på 40,1. Då hade Emil tagit i ordentligt för att kapa femton sekunder då SS2 kördes igen om som SS4. Vilket han lyckades med, då han har ett uppehåll på sex minuter innan han startar.
– Ändå är det dammigt! Inte lätt för de som kommer efteråt, säger Emil.
Joachim Carlström/Jörgen Norman har i stort sett haft en problemfri resa.
– Emil är inte med och slåss om SM, men det är vi så vi är mycket nöjda med dagen, säger Joachim.
Trea är Joakim och Roger Rydholm, 13,9 sekunder bakom. Ett avstånd som går att ta igen under morgondagen, så det är lika hårt som vanligt i Otrimmat 4WD.
Ulf Pettersson/Erik Gustavsson är fyra och Robin Adolfsson femma tillsammans med Nicklas Ottosson. Sexa Mattias Nyström medan Anders Karlsson tvingades bryta efter att ha fått en dubbelpunka i målet på SS2 och Kristoffer Karlsson har kört sönder växellådan.

Med snurr i maskin är Mattias Ledin tillbaka i gammalt gott slag.
– Vi har hittat ett bra tempo, men kan öka om det krävs i morgon, säger Mattias.
Nu är han och Erik Lindqvist 42 sekunder före redan, och det är Christoffer Jacobsson i par med Jesper Elfver som jagar närmast bakom. Ytterligare drygt 23 bakom kommer Johan Holmberg som har hjälp av Jesper Johansson. Sedan kommer Ludvikas Sukka-åkare Jan-Erik Eriksson där klockan hunnit ticka iväg ytterligare 32,9 sekunder. Femma Lars Olsosn/Carl Örberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *