Bergkvist tillbaka i SM

I helgen gör Torsåkers Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg, som normalt tävlar i Rally-VM, ett inhopp i SM när serien gästar Gävle genom Rally Bilmetro.
De tävlar i klassen för trimmade tvåhjulsdrivna bilar och siktar på seger. Så här skriver de inför start:
– Efter en säsongsinledning med både fram och motgång i VM så vill vi hitta tillbaka glädjen i att köra rally. Då passade Rally Bilmetro väldigt bra eftersom att det är hemmaplan för oss också. Så vi ser fram emot en bra tävling och ett par härliga fighter, säger Emil.
Emil och Joakim har fått låna en Volkswagen Golf av Fredrik Persson som de ska köra i hemmatävlingen.
Senast de tävlade i trimmat tvåhjulsdrivet var i SM-finalen i Uppsala 2015, och då slutade det med seger. Nu möter de ännu än gång hårt motstånd och ställs bland annat mot segraren från föregående tävlingen i SM Robin Sandberg och förra årets SM-tvåa Kristian Johansson.
– Det är en jättetuff klass med många duktiga förare. Det kommer bli en väldigt hård fight i toppen och det ser jag fram emot, vi kommer inte vika ner oss, fortsätter Emil.
Emil och Joakim ser fram emot tävlingen som avgörs över åtta sträckor på lördag med start och mål i Gävle.
– Det betyder jättemycket att köra på hemmaplan. Nu kan vi visa upp våra lokala sponsorer, och så kan vänner och familj äntligen gå ut i skogen och kolla på oss. Så det ska bli jättekul, avslutar Emil.

Källa: Pressrelease

Bildtext:
Emil Bergkvist och Joakim Sjöberg hann testa den Golf de lånat ordentligt under torsdag, och kommer nu väl förberedda till Rally Bilmetro. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *