Berglund/Gevert totalvann ESR

Totalsegrare i East Sweden Rally och guldmedaljörer i Trimmat 4WD blev Martin Berglund och Joakim Gevert. I Trimmat 2WD gick guldet till Patrik Flodin/Göran Bergsten.

När favoriterna Pontus Tidemand/JonasAndersson rullade på SS4 tog Mattias Adielsson/Andreas Johansson över ledningen. Men så tappade Adielsson mark och Berglund gick upp i topp, vilken han och Gevert höll i mål.
– Tanken i morse var att hålla undan för Johan Holmberg och när vi sedan passerade Tidemand som rullat blev vi nästan chockade. Så att vinna både finalen och guldet är helt fantastiskt, säger Berglund.

Holmberg hade valt East Sweden Rally i Linköping till sin jokertävling men stötte på problem direkt.
– Jag kände inte alls igen bilen under fredagen. Den gick inte alls som tidigare, säger Holmberg som efter de inledande tre sträckorna vara var sexa i klassen.
– Inte alls den start jag tänkt mig!
Lördagsmorgonen bjöd på regn och många upplevde att det var halt värre. En hel del punkteringar blev det på SS5 och 6. Bland annat hade junioren Victor Hansen tur som tog sig till mål då bara trasor återstod av både däck och fälg. Samma för norrmannen Sindre Furuseth.

Fortsättningen bjöd på dramatik kring silver och brons i Trimmat 4WD. Johan Holmberg var ömsom trea efter Berglund och Adielssson, ömsom fyra efter Mattias Monelius. När alla räknat både framåt och bakåt och lagt till fem extra SM-poäng till Adielsson på sista och fyra till Holmberg var det 3,5 poäng som skilde dessa båda åt. Till Holmbergs favör.
– Min åttonde tävling i en fyrhjulsdriven bil, så jag är helnöjd med en silvermedalj, säger Holmberg.
Han hade dessutom stora bekymmer med styrservon. Ibland fungerade den perfekt, andra gånger tog den över och ville styra.
– Det var i läskigaste laget!
Brons alltså till Mattias Adielsson.

I Trimmat 2WD såg Kristian Johansson/Fredrik Livh återigen ut som vinnare. Generatorn ändrade på det och de tvingades bryta för att starta om till den tredje etappen. Men med fem minuters tillägg fick han byta ner sig till en bronsmedalj.
Istället klev Patrik Flodin återigen upp på guldplats. 2006 var han svensk mästare i Otrimmat 4WD, nu vann han Trimmat 2WD tillsammans med Göran Bergsten. Trots att de nollade i båda vintertävlingarna, varav den ena var deras joker.
Nära var det även att de gav upp ESR när BMW:n inte gick för fullt på förmiddagen och växellådan återigen krånglade.
– Tur de övertalade mig att fortsätta!
Silver i Trimmat 2WD blev det för 20-årige Elias Lundberg/David Arhusiander och brons till Kristian Johansson/Fredrik Livh.

Övriga klasser:
Otrimmat 2WD: Guld Jonas Bodin/Madelene Buskas, silver Tom Kristensson/Henrik Appelskog, brons Jonna Eson Brådhe/Annie Hellstadius.
4WD Övriga: Guld Tobias Johansson/Bosse Holmstrand, silver Johan Rudengren/Christer Johansson och brons Michael Wikström/Lennart Nilsson.
JSM Otrimmat: Guld Jari Liiten/Mikael Kjellgren, silver Eddie Lundqvist/Olle Erixon och brons Hampus Jakobsson/Jens Jakobsson.
JSM Trimmat: Guld Pontus Lönnström/Richard Svensson, silver Pontus Jakobsson/Martin Andersson och brons Simon Karlsson/Tobias Steen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *