Berglund ska jaga jokerpoäng

Först tänkte Martin Berglund ta sin joker i Östersund. Men ändrade sig och väljer Snapphanerallyt istället. Jagad blir han i Trimmat 4WD av Johan Holmberg och Mattias Adielsson.

I Rally Askersund var Martin på tå redan från början. Efter två körda sträckor var han närmast ryssen Nikolaj Gryazin, endast 16 sekunder bakom. Efter åtta av tio sträcka var han i ledning sedan ryssen kört punktering.
– Det gick bra i Askersund, så nu försöker vi på samma sätt i Hässleholm, säger Martin.
Han har valt att kryssa i jokern nu till EC Snapphanerallyt.
– Tanken var att köra det i Östersund, men det var ju en j-a tur att jag inte gjorde det, fortsätter Martin.
För då åkte han som bekant av och fick både skotta snö ordentligt och plåstra om Fabia R5:an rejält efteråt.
– Snapphane är nog den SM-tävling jag åkt flest gånger och det brukar gå skapligt. Det är heller inte lika mycket sten och lätt att göra bort sig.

Fredrik Åhlin toppar Trimmat 4WD med 83,5 poäng, men kommer inte till start. Det öppnar för Martin, Johan Holmberg och Mattias Adielsson. Martin har 65 poäng, Johan och Mattias 61. Redan i Vännäs kryssa Mattias i för jokertävling och fick med sig 27,5 points den gången. Johan spar sin joker.
– Mmmm…. kan det bli i Linköping kanske, säger han och skrattar.
Gotlänningen bjöd på härlig fight i Askersund, och var vid målgång bara 11,8 efter Martin.
– Det är väl bara att bromsa så lite som möjligt och gasa desto mer! Så ska vi nog kunna ta Martin, fortsätter Johan.

Mattias har gjort två små misstag på raken och fått kasta in handduken efter sin fina inledning i vintras. Något annat än segertankar lär inte finnas om det ska bli SM-guld. Göteborgaren är den som går ut närmast efter Martin.

Bakom Johan ger sig Thomas Thunström ut i spåret. Han har plockat poäng i varje tävling, som bäst fyra i Askersund. Jokern tog han i SSR. I rygg får han Anton Eriksson, som nyligen vann Kullingstrofén och stadig ökar tempot. Joachim Carlström börjar också hitta rätt i Mitsubishin och Martin Hagman återvänder i sin Fabia. Jacob Jansson har alltid bråttom, trots att han har ett handikapp i sin gamla tunga Evo X:a. Joachim Grahn dyker alltid upp när det är SM hemma i Skåne, nu i den Fiesta R5 han hyr ut i vanliga fall
– Jag kommer inte riktigt överens med den, så vi får se hur det går. Inte har jag åkt riktigt på grus heller på ett år, utan bara asfalt med Focusen, så det är en omställning. Men vi ska göra vårt bästa, säger Joachim som självklart kryssat i jokerrutan.
Näst sist ut i Trimmat 4WD är Fredrik Alsdal, följd av Sofia Sörensson. C-föraren från SMK Hörby har Erika Ledin i högerstolen, kör en Evo IX:a och har också valt jokertävling.

Bildtext:
I frånvaro av Fredrik Åhlin blir trion Martin Berglund, Mattias Adielsson och Johan Holmberg högintressant. Martin vann i Askersund och har valt att ta sin joker i Hässleholm. Foto: Annemo Friberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *