Berglund värmde upp med seger

– Vännäs? Absolut! Där ska vi vara med.
Det säger totalsegraren i helgens Finnskogsvalsen, Martin Berglund, SMK Gävle.

Anmälan till Vännäs är inte inskickad än, men tillsammans med Joakim Gevert ska Martin fortsätta jaga sekunder med sin Skoda Fabia R5. Den som Ole Christian Veiby körde sista deltävlingen med i norska mästerskapet.
Bilen gick som på räls i skogarna runt Torsby, och totalsegern skevs till en minut och tre sekunder.
– Vinter är lite av min grej, mitt favoritunderlag, så det var skoj, säger Martin.
– Dessutom känns det som att bilen passar som handsken. Jag har ju inte åkt så mycket bil de sista åren, så det finns mer att ta på chauffören!

Nästa anhalt för Martin/Joakim blir Rally Vännäs, SM-premiären om ett par veckor.
– Helt rätt av MAS att lägga deltävlingarna norrut så vi får riktigt vinter. Östersund (Winter Rally) är en av de bästa tävlingar jag vet och säkert blir Vännäs också kanonbra, fortsätter Martin.
Han har tidigare varit kritisk till att alla deltävlingar har räknats i SM, en regel som ändrats till årets säsong så att ett resultat får räknas bort. Förutsatt att minst fem deltävlingar körs.
– Jag hör fler som håller med om att det är rätt beslut, så förhoppningsvis kommer alla som snackar om att köra SM i år. Då kan det bli riktigt spännande, menar Martin.
Säsongen 2011 tog Martin SM-guld med en Golf i Trimmat 2WD, och två år senare brons med en Mitsubishi i Otrimmat 4WD. Nu är planen att köra hel säsong i Trimmat 4WD (R5) och förhoppningsvis ta en ny medalj.

Bildtext:
Martin Berglund och Joakim Gevert flög över ”Rådströms-krönet” i Finnskogsvalsen till totalseger.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *