Berglund vill försvara guldet

Martin Berglund med co-driver Joakim Gevert kommer till start på lördag med sikte på ett nytt guld. Bilen är genomgången och testad.

Martin och Joakim, som är en del av Team Ramudden, kör den Skoda Fabia R5 som de vann SM med 2018. Inför Mekonomen Bergslagsrallyt har de gått igenom bilen ordentligt, testat och känner sig redo att försöka försvara sin titel i huvudklassen, Trimmat 4WD.

– Årets konkurrens i R5-klassen verkar bli minst lika hård som förra året med flera nya förare. Bland annat ska vi kämpa mot Johan Kristoffersson, som är dubbel världsmästare i rallycross. Vi ska göra vårt bästa för att försvara titeln och undvika onödiga avåkningar som exempelvis den vi gjorde i Östersund förra året, säger Martin och fortsätter:
– Den längsta specialsträckan, Björnjägaren, är på hela fyra mil och kommer att bli en rejäl utmaning för både oss och bilen.

Att vara en del av Team Ramudden innebär också lite nya uppgifter för Martin och Joakim. I teamet ingår även Pontus Lönnström som blev svensk juniormästare 2018 i den trimmade klassen.

– Joakim och jag fungerar lite som mentor för Pontus och hans co-driver Richard Svensson. Jag skulle önska att fler etablerade förare och co-drivers kunde sätta av lite tid och resurser för sådant. Även om vi alla har mycket att stå i runt vårt eget tävlande och våra jobb, så är det viktigt att hjälpa fram unga talanger. Det är viktigt för Rallysverige, det är roligt och ger så mycket tillbaka, säger Martin.

Bildtext:
41-årige Martin Berglund kör sin Skoda Fabia R5 på lördag i Mekonomen Bergslagsrallyt med målet att försvara fjolårets guld. Foto: Privat

Källa: Pressrelease från Team Ramudden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *